12 Ιουλίου 2009

Ο Βλαστός "βλάστησε" επί ΠΑΣΟΚ

Απόσπασμα από το σημερινό antinews.gr:

"Αφού λοιπόν διαβάσετε σήμερα τις επαφές που σύμφωνα με την «Ε» είχε η σπείρα του Βλαστού «σε υπουργεία, σε ΕΛ.ΑΣ. και Δικαιοσύνη», ή στο «Πρώτο Θέμα» για τους «Βλαστούς της ΝΔ», διαβάστε κι εδώ, για να μάθετε και όλη την αλήθεια που την κρύβουν συστηματικά. Πως …βλάστησε ο Βλαστός;

Διαβάστε καταρχήν τι έγραφε πρόσφατα το ΒΗΜΑ για το πώς την δεκαετία του 90 (ποιος ήταν τότε στην κυβέρνηση και ποιοι υπουργοί Δικαιοσύνης;) ο Βλαστός και ο αδελφός του μπαινόβγαιναν στην φυλακή με … άδειες για να κάνουν τις εκτελέσεις τους και άλλα εγκλήματα.

Το 1994, λοιπόν, ο Παναγιώτης Βλαστός καταδικάζεται ως υπαίτιος μαζί με τον αδελφό του για την εκτέλεση του Ναστούλη του Σπίνου. Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 1998, ο Π. Βλαστός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το ίδιο διάστημα, καθώς επέβαινε μαζί με τον αδελφό του στο αυτοκίνητό του, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη, έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς, του ένευσαν να σταματήσει και όταν δεν σταμάτησε σημειώθηκε νέο μακελειό. Αποτέλεσμα, να τραυματισθεί θανάσιμα το ένα από τα δύο αδέλφια, αλλά και ένας αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, ο Σπ. Κοψαύτης. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του και παρά το μακελειό που προηγήθηκε, ο Π. Βλαστός άρπαξε ένα μηχανάκι και εξαφανίστηκε προς την πλευρά της οδού Θησέως. Λίγο καιρό αργότερα συνελήφθη αλλά για μια άλλη φορά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και μόλις βγήκε έξω πέφτει πάλι στα χέρια αστυνομικών στην Κόρινθο με την κατηγορία ότι πήγε να εισπράξει χρήματα από κατάστημα για κάποιον άλλον και μάλιστα πυροβόλησε τους ιδιοκτήτες του καταστήματος.

Τι έχουμε μέχρις εδώ: Έναν «σκληρό» υποτίθεται εγκληματία που είναι τόσο βλάκας που ενώ επι κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τον αφήνουν συνεχώς ελεύθερο με περιοριστικούς όρους δεν μπορεί να μείνει ούτε ημέρα έξω από τον Κορυδαλλό και τον ξαναπιάνουν αφού διαπράξει νέα εγκλήματα. Ή μήπως δεν είναι έτσι και έχουμε κάτι πολύ χειρότερο; Θα δούμε στη συνέχεια."

Το antinews παραθέτει και αποσπάσματα από την Κουκουλευθεροτυπία, με δακρύβρεχτα άρθρα από τις προηγούμενες δίκες του Βλαστού. Δεν τα παραθέτω, από σεβασμό προς τα θύμματα του "ήρωα" του Τεγόπουλου.