28 Σεπτεμβρίου 2009

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ

Από ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ:

Όπως είναι γνωστό, την Άνοιξη του 2007, ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε κατά την περιοδεία του στον Ελληνισμό της Αυστραλίας ότι θα αναληφθεί πρωτοβουλία για την ψήφιση του νόμου που θα ρυθμίζει το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων της Διασποράς από τον τόπο της κατοικίας τους στο εξωτερικό.

Πράγματι, μετά τις εκλογές του 2007, η ΝΔ ανέλαβε μια μεγάλη προσπάθεια διαλόγου με όλους τους φορείς του Αποδήμου Ελληνισμού. Την άνοιξη του 2009 το σχετικό νομοσχέδιο ήρθε στη Βουλή προς ψήφιση. Βάσει του Συντάγματος, για την υιοθέτησή του χρειαζόταν να υπερψηφιστεί από 200 τουλάχιστον βουλευτές.

Τότε διεπράχθη το μεγαλύτερο ατόπημα και αίσχος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Επειδή γνωρίζει ότι με τις υποχωρητικές απόψεις που έχει ο Γιωργάκης και το κόμμα του στα εθνικά θέματα, δεν είχε καμιά ελπίδα και κερδίσει την ψήφο των Αποδήμων, που διακρίνονται για τον πατριωτισμό τους, το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε το νομοσχέδιο και στέρησε από τους Έλληνες του εξωτερικού το δικαίωμα της ψήφου. Έτσι το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι αγαπά περισσότερο τους λαθρομετανάστες που ζουν στην Ελλάδα (στους οποίους μάλιστα ο Γιωργάκης θέλει επειγόντως να δώσει ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου) από τους Έλληνες του εξωτερικού.

Ο Απόδημος Ελληνισμός δεν ξεχνά ότι το ΠΑΣΟΚ τον πολέμησε. Δεν ξεχνά ότι το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες της Διασποράς. Όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού, είτε έρθουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν, είτε δεν έρθουν αλλά επικοινωνήσουν ενόψει εκλογών με τους συγγενείς τους που ζουν εδώ, ήρθε η στιγμή που θα δώσουν την απάντησή τους. Ήρθε η στιγμή που θα στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και την πρωτοβουλία τους για να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικού η δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Ήρθε η στιγμή να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ που με τόση σκληρότητα και βαναυσότητα τους στέρησε τη δυνατότητα να είναι παρόντες στις εξελίξεις στην πατρίδα.