23 Σεπτεμβρίου 2009

«Μας πήγε πολύ πίσω ο πολιτικός λόγος Παπανδρέου στο ντιμπέϊτ»

Η ευχάριστη έκπληξη της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, ο έμμεσος διάλογος τους με τη μορφή των ερωτήσεων, θα πρέπει να έχει και συνέχεια, δήλωσε ο υπ. βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γαλαμάτης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης του στη ΝΕΤ.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, αυτή η -έστω και «εμβρυακής» μορφής- διαλόγου, θα πρέπει να συνεχιστεί με δομικές αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα, κινήσεις που όχι μόνο θα μας θωρακίσουν από τη διαφθορά, αλλά και θα εδραιώσουν την εμπιστοσύνη του πολίτη στους πολιτικούς. Στο πλαίσιο, αυτό προτείνει μέτρα όπως ο περιορισμός των μεγάλων εκλογικών περιφερειών που απαιτούν μεγάλα ποσά από τους υποψηφίους για την κάλυψη των προεκλογικών αναγκών, ανοίγοντας την όρεξη σε όσους θέλουν να «επηρεάσουν» τη λαϊκή ετυμηγορία. Παράλληλα, τη θεσμοθέτηση της τετραετούς διακυβέρνησης και την αλλαγή της νομοθεσίας περί ευθύνης υπουργών (όπως είχε πρώτος προτείνει ο ίδιος μαζί με άλλους 9 συναδέλφους του βουλευτές πριν λίγα χρόνια).

Σύμφωνα με το Δημήτρη Γαλαμάτη η τηλεοπτική συνέντευξη των πολιτικών αρχηγών, ανέδειξε για μια ακόμα φορά τις νεφελώδεις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Και πρόσθεσε: «δυστυχώς αλλά ο πολιτικός λόγος του Γιώργου Παπανδρέου, με τα μέτρα των πρώτων 100 ημερών, μας γύρισε πολύ πίσω, στην εποχή της πρώιμης Μεταπολίτευσης…».

Το απόγευμα ο κ. Γαλαμάτης περιοδεύοντας σε Μάδυτο και Απολλωνία, τόνισε την αναγκαιότητα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στον τουριστικό τομέα που εντάσσονται σε οριοθετημένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. Ειδικότερα, μιλώντας στη Μάδυτο, αναφέρθηκε στο «Βήμα του Αποστόλου Παύλου», η αξιοποίηση του οποίου υιοθετήθηκε τελικά από την πολιτεία έπειτα από πρωτοβουλία του ως βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης. «Η ανάδειξη του μνημείου», τόνισε, «και η ένταξη του στη θρησκευτική διαδρομή του Αποστόλου Παύλου ανά την Ελλάδα, αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης για την περιοχή».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δ. ΓΑΛΑΜΑΤΗ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Γαλαμάτης στις 20.30 θα μιλήσει στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Περαία (Ανθέων 25).

Νωρίτερα, το πρωί θα περιοδεύσει στο δήμο Βασιλικών και το μεσημέρι στο δήμο Πανοράματος.

Το απόγευμα στις 19.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στα Λουτρά Απολλωνίας.