26 Σεπτεμβρίου 2009

«ΠΑΣΟΚ: Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΕΚΦΥΓΗΣ»

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Μετά από δύο debates εάν έγινε ένα πράγμα φανερό, είναι ότι ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να πάρει καθαρή, συγκεκριμένη θέση σε οποιοδήποτε από τα ερωτήματα, ή από τα προβλήματα που τέθηκαν»

ΠΑΣΟΚ: Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΕΚΦΥΓΗΣ

Ο κ. Παπανδρέου δεν δίνει κανένα στοιχείο, δεν απαντά σε καμία ειδική ερώτηση αλλά χτίζει ένα εικονικό «πρόγραμμα» με επιθετικούς χαρακτηρισμούς: «Εμείς έχουμε μιλήσει για δίκαιο φορολογικό σύστημα, όπου θα έχει ενιαία προοδευτική κλίμακα, όπου όλα τα εισοδήματα θα φορολογούνται, όλα τα εισοδήματα με τον ίδιο τρόπο».

Όμως το τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό σύστημα-εάν υπάρχει πρόγραμμα, πράγμα πολύ αμφίβολο- είναι επτασφράγιστο μυστικό.

Για τα Εθνικά Θέματα ο κ. Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε για το τι σκοπεύει να κάνει προσπάθησε να ξεγλιστρήσει, απαντώντας για το τι έκανε. Όταν ο κ Καραμανλής ζήτησε μία ξεκάθαρη τοποθέτηση για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και όσα επικίνδυνα και ανεύθυνα ακούγονται από το ΠΑΣΟΚ ότι θα ξανανοίξει το ζήτημα της συμφωνίας, ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε ένα ευθύ ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Γιατί άραγε;

Ο κ. Παπανδρέου κατέφυγε σε ευχολόγια για την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Παιδεία χωρίς να αναφέρει ούτε μία πολιτική, ούτε ένα πραγματικό μέτρο, για να αποκτήσει τη στοιχειώδη αξιοπιστία. Δεν παρουσίασε κανένα μέτρο για τα Φορολογικά, κανένα για το Ασφαλιστικό, κανένα για την Παιδεία.

Στο ζήτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ξαναρωτάμε: «Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν το διερεύνησε»; «Γιατί δεν έκανε αυτοκριτική»; Ο κ. Παπανδρέου απάντησε χωρίς καμία ντροπή ότι έχει πει: «να το πάτε εσείς κ. Καραμανλή». Ακόμα και την ύστατη ώρα δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη από τα εκατομμύρια των ελλήνων που παρασύρθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και έχασαν τις οικονομίες και την περιουσία τους στο χρηματιστήριο.

Στο πολύ συγκεκριμένο ερώτημα, αν θα σταματήσει το μεγάλο έργο της εκτροπής του Αχελώου, αντί να απαντήσει με ένα ξεκάθαρο ναι ή με ένα όχι, απάντησε με μία αμφίσημη δήλωση: «Ποτέ δεν είπα να σταματήσουμε, είπα να επαναξιολογήσουμε το σύνολο του προβλήματος των υδάτινων πόρων στη χώρα μας, διότι είναι μια περιουσία, την οποία όλο και περισσότερο με τις κλιματικές αλλαγές πρέπει πάση Θεού να το προστατεύσουμε».

Ωστόσο το γεγονός ότι δεν απαντά ξεκάθαρα, αλλά χρησιμοποιεί την φράση «επαναξιολόγηση» (δηλαδή μπορεί να διακοπεί) σημαίνει ότι το έργο για το ΠΑΣΟΚ είναι «υπό αίρεση».

ΡΩΤΗΘΗΚΕ
Είπατε ότι θα χρησιμοποιείστε ενιαία φορολογική κλίμακα. Ποια θα είναι αυτή η κλίμακα;

ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Τίποτα

ΡΩΤΗΘΗΚΕ
Ποιοι θα είναι οι συντελεστές;

ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Τίποτα

ΡΩΤΗΘΗΚΕ
Τι ορίζετε μικρά ή μεσαία εισοδήματα;

ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Τίποτα

ΡΩΤΗΘΗΚΕ
Θα φορολογήσετε τους αγρότες;

ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Τίποτα

ΡΩΤΗΘΗΚΕ
Θα φορολογήσετε τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων;

ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Τίποτα

ΡΩΤΗΘΗΚΕ
Θα επαναφέρετε την φορολογία κληρονομιάς και την φορολογία στις γονικές παροχές;

ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Τίποτα

ΡΩΤΗΘΗΚΕ
Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο βασικό μέτοχο

ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Τίποτα

ΡΩΤΗΘΗΚΕ
Γιατί αρνήθηκε το ΠΑΣΟΚ την σύγκληση της διακομματικής επιτροπής το καλοκαίρι του 08

ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Τίποτα

ΡΩΤΗΘΗΚΕ
Τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για τον Κουρουπητό και το Κτηματολόγιο

ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Τίποτα

ΡΩΤΗΘΗΚΕ
Για τις 3000 παράνομες χωματερές που παρέλαβε η ΝΔ από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2004

ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Τίποτα

ΡΩΤΗΘΗΚΕ
Για το αν θα σταματήσει το έργο του Αχελώου

ΑΠΑΝΤΗΣΕ
θα το επαναξιολογήσει

ΡΩΤΗΘΗΚΕ
Για το τι θα κάνει με τον Αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης

ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Θα τον ξαναδιαπραγματευτεί

Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου -πέραν της επικίνδυνης για τον τόπο ρεβανσιστικής πολιτικής που ευαγγελίζονται- δεν έχουν αίσθηση του επείγοντος. Δεν έχουν αίσθηση του έκτακτου, που απαιτούν οι συνθήκες.

Δεν είναι μόνον εκτός τόπου, είναι και εκτός χρόνου.

Όλα αυτά θα ήταν ολίγον γραφικά-εάν δεν ήταν τόσο σοβαρά.

Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου προσπαθούν συνειδητά να παραπλανήσουν τους Έλληνες. Έχουν κάνει την παραπλάνηση, τέχνη τους.

ΠΗΓΗ: ΝΔ