30 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΤΑ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ;

WALL STREET JOURNAL 30-9-2009
Before the global economic crisis struck, the Greek economy expanded at an annual average rate of 4% for five years, one of the BEST performances in the euro zone.

But Greece has been buffeted by fallout from the financial crisis.
Shipping companies lost business, and though the Greek economy continued to grow until the first quarter of 2009, it was hit this summer as northern European tourists saved money and stayed away.
What's more, the cost of Greece's government borrowing is rising at the same time as its debt, which is forecast to reach 108% of gross domestic product next year, according to the European Commission.
....................
και η μετάφραση:
....................
ΠΡΙΝ ΚΤΥΠΗΣΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ η Ελληνική οικονομία ανέβαινε με το ψηλότερο ρυθμό στην Ευρωζώνη τα τελευταία 5 χρόνια, με μέση αύξηση ΑΕΠ 4%.
Σήμερα υφίσταται τις συνέπειες (fallout) της παγκόσμιας κρίσης.
Τρία είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, η μείωση των εσόδων από τη ναυτιλία, η μείωση του τουρισμού λόγω του ότι δεν ήλθαν τουρίστες από τη Δ.Ευρώπη και το παλιό χρέος.
........................
Θυμόσαστε που μας πιπιλάνε τα αυτιά ένα χρόνο τώρα λέγοντας ότι δεν φταίει η παγκόσμια κρίση για τα οικονομικά μας προβλήματα;
Θυμόσαστε ότι τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ λέγανε και τα τσιράκια των Γιωργο-κάναλων όπως ο Τσίμας, ο πρετεντέρης, η Τρέμη, ο Καψής, ο Βερύκιος, ο Χατζηνικολάου, ο Ευαγγελάτος, ο Καμπουράκης και ο Οικονομέας;
Μήπως τα ξεχάσατε;
ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΑΚΙ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ;
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΗΡΙΟΥΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ!
(Το Γιωργάκη δεν τον αναφέρω, το παιδί δεν φταίει, έτσι και αλλιώς δεν ξέρει τί του γίνεται, απλά παίζει την κασέτα που του βάζουνε, σαν την αρκούδα με τον αρκουδιάρη)
ΕΛΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ, ΚΛΑΨΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!!!
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, ΤΑ ΑΛΕΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ.
Κουνάτε το κεφάλι συγκαταβατικά στους πονηρούς που σας δουλεύουν και σας φανατίζουν.
Μπέεεε....

Εάν σας αρέσει σημαίνει ότι σας αξίζουν.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΜΩΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ;

http://online.wsj.com/article/SB125426541601450783.html