24 Σεπτεμβρίου 2009

«"Damage control" για τον κ. Παπανδρέου κάνουν απλώς οι δημοσιογράφοι-υπηρέτες του συστήματος»

Από Μικροπολιτική:

"Damage control" για τον κ. Παπανδρέου, όπως και εχθές κάνουν απλώς οι δημοσιογράφοι-υπηρέτες του συστήματος, προσπαθώντας να δώσουν μια αίσθηση μάλλον ισοδυναμίας, αν όχι υπεροχής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στην χθεσινοβραδινή τηλεμαχία του με τον κ. Καραμανλή, προκειμένου να καλύψουν την εμφανή ανεπάρκεια του κ. Παπανδρέου.

Δεν ξέρω αν οι δημοσιογράφοι βλέπουν άλλα πράγματα από αυτά που βλέπει ο μέσος Έλληνας, ή αν απλώς μας θεωρούν όλους πνευματικά ανάπηρους, αλλά αυτό που έγινε εχθές, είναι αυτό που περίμενε ο καθένας που διαθέτει κοινό νου.

Ο κ. Καραμανλής εκμεταλλευόμενος το επικοινωνιακό του χάρισμα έναντι του κ. Παπανδρέου "πέρασε" εύκολα στον κόσμο το κεντρικό μήνυμά του: "Εγώ έχω συγκεκριμένες λύσεις, δυσάρεστες αλλά αναγκαίες, για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση - Το ΠΑΣΟΚ διατυπώνει γενικότητες και ευχολόγια".

Ο κ. Παπανδρέου δεν επικεντρώθηκε σε ένα μόνο μήνυμα, και δεδομένης της επικοινωνιακής ανεπάρκειάς του, δεν "πέρασε" κανένα μήνυμα, ή μάλλον επιβεβαίωσε την εικόνα του "θολού" προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, που ήθελε να περάσει ο κ. Καραμανλής.

Η επόμενη μέρα, τώρα, χαρακτηρίζεται μάλλον από τον εξεφτελισμό και τη χυδαιότητα της δημοσιογραφίας, για ακόμη μια φορά. Οι τίτλοι των εφημερίδων αρκούν για να το επιβεβαιώσουν. Ας διασκεδάσουμε τώρα με τους τίτλους των ναυαρχίδων της διαπλοκής και το χυδαίο τρόπο με τον οποίο υποτιμούν τη νοημοσύνη όλων μας. Τίτλοι διαπλεκόμενων, μετά το ντιμπέιτ του 2007:



Και τι γράφουν σήμερα: