26 Οκτωβρίου 2009

Σπύρος Παπαδόπουλος: ο ορισμός του "γαλάζιου παιδιού της ΕΡΤ"

Από ixnos:

Ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος είναι ένα ακόμη κλασσικό παράδειγμα των ξεπεσμένων αριστερών που επειδή δεν βγάζουν τόοοσα πολλά από το επάγγελμά τους, ασχολούνται και με ένα σωρό άλλα πάρεργα.


Και ο Σπυράκος, "της γενιάς του Πολυτεχνείου" όπως συνηθίζει να αυτοεπέρεται, προφανώς δεν αρκείται ούτε στα όσα βγάζει από τα σήριαλ στα οποία παίζει, ούτε από όσα βγάζει από τη θεατρική παράσταση. Κάποιοι όταν βγαίνουν σε μια ταβέρνα με την παρέα τους, πληρώνουν.

Εμείς, πληρώνουμε τον Σπυράκο Παπαδόπουλο για να τρώει και να πίνει. Και φυσικά, για να περνά και τα "μυνήματά" του. Πόσο μας κοστίζε κάθε επεισόδιο; Μπροστά στα 12 χιλιάδες ευρώ που μας κόστιζε κάποτε η εκμπομπή της Άννας Δρουζα, ο Σπυράκος είναι... υπερπαραγωγή: 65 χιλιάδες ευρώ. Και μην πείτε ότι η σύμβαση, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, έγινε επί ΝΔ, γιατί η εκπομπή του Σπυράκου είναι από πριν το 2004, με αντίστοιχες για την εποχή οικονομικές απολαβές. Είναι που κατά τ'άλλα η ΕΡΤ έχει γεμίσει με "γαλάζια παιδιά". Σαν τον Σπυράκο ακριβώς.

Δεν περιμέναμε φυσικά από έναν "αριστερό" τύπου Σπυράκου, να σκεφτεί την οικονομική κρίση και να αναπροσαρμόσει τις απολαβές του. Περιμέναμε ακριβώς αυτό. Γιατί η "λίγδα" ης "γενιάς του Πολυτεχνείου", από κάποιους-και δεν αναφέρομαι φυσικά στους γνήσιους αγωνιστές- βγαίνει μόνο με πολλές χιλιάδες ευρώ...