14 Οκτωβρίου 2009

«ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ»

Από ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ:

Τις τελευταίες μέρες απασχολεί το δημόσιο διάλογο ο τρόπος και ο χρόνος εκλογής της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Διεξάγονται πολύωρες συσκέψεις στελεχών, όπου αναζητείται η διέξοδος που θα συνθέσει τις διαφορετικές απόψεις. Γίνονται και αρκετές συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης, όπου δυστυχώς πολλοί βουλευτές και πρώην βουλευτές του κόμματος συγκρούονται έντονα μεταξύ τους και δίνουν τροφή στα ΜΜΕ και χαρά στο ΠΑΣΟΚ.

Εντωμεταξύ, στη μία αυτή εβδομάδα, ο Γ.Παπανδρέου έκανε την πρώτη επίσκεψή του στην Τουρκία (ενώ έλεγε ότι θα η πρώτη θα είναι στην Κύπρο), προχώρησε σε καταργήσεις υπουργείων εθνικής συμβολικής σημασίας, αλλαγές ονομασιών που θα ανοίξουν το δρόμο στην «πολυπολιτισμικότητα», επιλογές προσώπων που προξενούν ανησυχία λόγω των απόψεών τους σε κρίσιμα ζητήματα, είχε το πατατράκ με την Cosco, έδωσε προγράμματα χωρίς διαγωνισμό στον Acebillo, δήλωσε ότι θα δανειστεί άμεσα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ (ενώ έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν), κατήργησε την ενισχυτική διδασκαλία στην εκπαίδευση, δήλωσε ότι θα εισπράξει όλους τους φόρους που προεκλογικά δήλωνε ότι θα καταργούσε κλπ.


Είναι προφανές ότι η νέα κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την εσωστρέφεια της ΝΔ αυτό το διάστημα, για να προωθήσει, χωρίς αντίλογο, επιλογές που μπορούν να δημιουργήσουν μη αναστρέψιμες συνέπειες για την πατρίδα μας και τους πολίτες. Για παράδειγμα, προμετωπίδα των προθέσεων της νέας κυβέρνησης είναι να νομιμοποιήσει λαθρομετανάστες και να τους δώσει την ελληνική ιθαγένεια, για να αλλάξει μια για πάντα το εκλογικό σώμα. Ήδη διεθνείς οργανισμοί και ελληνικά ΜΜΕ πιέζουν προς την κατεύθυνση αυτή. Θα το επιτρέψει αυτό η ΝΔ ασχολούμενη με τα εσωτερικά της;


Δεν υπάρχει, λοιπόν, περιθώριο για χρονοτριβή, ατέρμονες συζητήσεις και παράταση των εκκρεμοτήτων της ΝΔ στο διηνεκές. Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας εντός του Νοεμβρίου.


Κατά συνέπεια: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εκλογή από την ευρύτερη δυνατή βάση της παράταξης, δηλαδή από όλα τα μέλη και τους φίλους, είναι η ιδανική επιλογή, όχι μόνο για το εύρος της νομιμοποίησης της νέας ηγεσίας αλλά κυρίως για να ενδιαφερθεί και να γίνει συμμέτοχο στις εξελίξεις της παράταξής του, ένα μεγάλο τμήμα του λαού. Η διαδικασία αυτή, όμως, δεν θα πρέπει να αποτελέσει λόγο ολιγωρίας του κόμματος από τις αντιπολιτευτικές του υποχρεώσεις. Αν, λοιπόν, κριθεί ότι η μέθοδος αυτή θα χρειαστεί έναν ή δύο μήνες μετά τη σύγκληση του Εκτάκτου Συνεδρίου (όπως ακούγεται), θα φτάσουμε στα Χριστούγεννα. Αυτό θα είναι καταστροφικό και για τη ΝΔ, αφού θα αυξάνεται η πόλωση και οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της, αλλά κυρίως για τη χώρα, αφού το ΠΑΣΟΚ θα έχει μείνει ανενόχλητο να περάσει τις πολιτικές του.


Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής του Συνεδρίου. Πρέπει να ξεκινήσει από τώρα όλη η απαραίτητη οργανωτική δουλειά, ώστε όταν φτάσει η 7η Νοεμβρίου, να απομένουν οι λεπτομέρειες. Έτσι, αν το Συνέδριο απορρίψει την αλλαγή του καταστατικού για εκλογή από τη βάση, να εκλέξει αυθημερόν το ίδιο τη νέα ηγεσία. Αν εγκρίνει την αλλαγή, να είναι δυνατό να προχωρήσει αμέσως ή έστω εντός λίγων ημερών η διαδικασία εκλογής από τη βάση. Δεν υπάρχει το περιθώριο να πάει χαμένος ο ένας περίπου μήνας μέχρι το Συνέδριο και άλλος ένας ή δύο μήνες μετά. Για το καλό της Ελλάδας και του πολιτεύματος.