01 Οκτωβρίου 2009

«ΠΑΣΟΚ Review: Και οι Πόντιοι άρπαζαν τις ψιλές τους επί ΠΑΣΟΚ»

Με αφορμή μια ανάρτηση των φίλων του taxalia (Ενθουσιασμένοι και οι Πόντιοι, από τον Γιώργο Παπανδρέου ;)) να θυμίσουμε στους φίλους Πόντιους, που μόνο θερμά λόγια είχαν να πούνε για τον Γιωργάκη μετά τη συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη στις 14.09.09, το ξύλο της αρκούδας που έφαγαν στις 25.06.2003 από την Κυβέρνηση του Γιωργάκη για να πάρουν μια πρόγευση τι τους περιμένει μετά τα «ωραία λόγια»

Ελευθεροτυπία 26.06.2003

«Μετά τα πρόστιμα, ξύλο και δακρυγόνα στους Πόντιους

Με δακρυγόνα, χημικά και ξύλο, μια διμοιρία των ΜΑΤ αντιμετώπισε χθες στις 11 το πρωί στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διυλιστηρίων Ασπροπύργου, 450 ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, ιδιοκτήτες αυθαιρέτων.

Τα σοβαρά επεισόδια και οι οδομαχίες έγιναν μπροστά στα έντρομα μάτια των οδηγών που περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.

Η εκδήλωση-διαμαρτυρία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των Παλιννοστούντων Ομογενών.


Οι 450 οικιστές προσπάθησαν να αποκλείσουν για ένα τέταρτο της ώρας τον εθνικό δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για την ασυδοσία, όπως έλεγαν, των οικοπεδοφάγων που τους πούλησαν μη οικοδομήσιμα οικόπεδα. Με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν, να καλούνται σήμερα να καταβάλουν πρόστιμα προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ έως και 300 εκατομμύρια δρχ. (!) για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων τους. Αρκετοί από αυτούς ζουν χωρίς ρεύμα και νερό.

Οι Ελληνοπόντιοι από τις βόρειες συνοικίες του Ασπροπύργου, του Μενιδίου της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας, προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν και βροντοφώναξαν: «Φτάνει πια. Δεν μπορούμε να ζούμε με τα σπερματσέτα, ούτε να κουβαλάμε νερό με τα μπιτόνια τον 21ο αιώνα. Δεν αντέχουμε πρόστιμα 300 εκατομμυρίων δραχμών για δύο δωμάτια σπίτι»...

Το αποτέλεσμα των συμπλοκών ήταν να πραγματοποιηθούν 15 συλλήψεις (μεταξύ αυτών συμπεριλαμβανόταν και ο Π. Γρηγοριάδης), ενώ είπαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για δικαίωση, αλλά και για απελευθέρωση των συλληφθέντων από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω. Κρατούνται με σκοπό να προσαχθούν στο αυτόφωρο για παρακώλυση συγκοινωνιών, απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής.

Εν τω μεταξύ αργά το βράδυ ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ότι διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στους αστυνομικούς που υπέδειξαν ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και συγκεκριμένα πρωταγωνίστησαν στα δελτία ειδήσεων τη στιγμή που κλοτσούσαν ακινητοποιημένους από άλλους συναδέλφους τους πολίτες.

«Τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με το σύγχρονο πνεύμα της ΕΛ.ΑΣ. και είναι κατακριτέες από το σύνολο των αστυνομικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.»

Δεξί Εξτρέμ: Με το ΠΑΣΟΚ μόνο τέτοιες συμπεριφορές συνάδουν...