13 Νοεμβρίου 2009

Προσπαθούν εναγωνίως να βρούν λύση για να… ΜΗΝ βγεί η Τουρκία εκτός τροχιάς Ε.Ε!‏

Από ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:

Παπανδρέου και Χριστόφιας σε απόλυτη εναρμόνιση μεταξύ τους, κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να ΜΗΝ διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της “φίλης” Τουρκίας με την Ε.Ε.

Παρά τις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις παρενοχλήσεις αεροσκαφών, ακόμα και της ίδιας της Frontex, πρέπει η Τουρκία πάση θυσία να μπεί στην Ευρώπη! Το εξοργιστικό είναι οτι η κυβέρνηση μιλά για δήθεν “αυστηρή αξιολόγηση” της Τουρκίας, η οποία με την σειρά της μας έχει πάρει ως συνήθως στο “ψιλό” και συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλήσεις της. Αφού ο,τι και να κάνει, σε όσες παραβιάσεις και να προχωρήσει, ο Jeffrey την θέλει στην Ευρώπη! Όσο για τις “πιθανές κυρώσεις” που ίσως υπάρξουν, το σίγουρο είναι πως ως συνήθως θα μείνουν στην σφαίρα του… πιθανού και του… ίσως.Σύμφωνα με το σημερινό “Έθνος”:

“Τη χρυσή τομή αναζητούν Ελλάδα και Κύπρος ώστε να υπάρξει αυστηρή αξιολόγηση για την Αγκυρα, χωρίς όμως να εκτροχιαστεί η ενταξιακή της πορεία. Ακόμη έναν κύκλο προσπαθεί να τετραγωνίσει η κυβέρνηση, καθώς από κοινού με τη Λευκωσία αναζητά τη χρυσή τομή ώστε τον Δεκέμβριο και αυστηρή αξιολόγηση να υπάρξει για την Τουρκία, πιθανόν με την επιβολή και κυρώσεων, αλλά συγχρόνως να μην οδηγήσει με αυτήν τη στάση στον εκτροχιασμό του τουρκικού τρένου από τις ράγες που οδηγούν στην ΕΕ. Ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι με «τα σημερινά δεδομένα δεν είναι προς το συμφέρον μας να σταματήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γίνει χωρίς προϋποθέσεις…»