01 Νοεμβρίου 2009

«Πολύ κακή αρχή για το Veto του Τριανταφυλόπουλου.»

Από olympia.gr:

Ελπίζουμε πραγματικά να μην συνεχίσει έτσι γιατί η Ελληνική δημοσιογραφία έχει ανάγκη από σοβαρές και ανεξάρτητες φωνές.

Το θέμα λοιπόν που φιγουράρει στο πρωτοσέλιδο, το “Βατοπαίδι” (Sic) της Ραφήνας” είναι τουλάχιστον αστείο, άκαιρο και αυτοεξευτελιστικό, εκτός του ότι εγείρει αρκετές απορίες για το πόσο ανεξάρτητη είναι η δημοσιογραφία στην Ελλάδα (ρητορικά το λέμε).

[veto+efhmer.jpg]

Το θέμα λοιπόν της χρησικτησίας του γειτονικού οικοπέδου το είχε βγάλει το Τρωκτικό τον Αύγουστο, ενώ το είχε προαναγγείλει πάλι λίγους μήνες πριν. Για την ακρίβεια, αρκετούς μήνες πριν εδώ: troktiko.blogspot.com

όπου ο πρώην συνεργάτης σου Σωκράτης Γκιόλιας είχε δηλώσει ξεκάθαρα και επώνυμα ότι ο ίδιος σου παρέδωσε τον φάκελο με το θέμα. Προφανώς αφού τέτοιοι φάκελοι δεν πωλούνται στα …περίπτερα, ο ίδιος το έδωσε και στο Τρωκτικό, που ως γνωστόν διατηρεί φιλική σχέση.

Επιλέγεις λοιπόν να βάλεις πρωτοσέλιδο ένα θέμα που το γνωρίζεις πολύ καιρό πριν, οπωσδήποτε πριν σταματήσει η συνεργασία σου με τον κύριο Γκιόλια. Το βάζεις πρωτοσέλιδο στο πρώτο τεύχος της εφημερίδας σου, όταν έχει ήδη δημοσιευθεί στο Τρωκτικό πριν τις εκλογές. Με ποιό σκεπτικό;

- Να πουλήσεις …εκδούλευση στο Γιώργο που εξελέγει με 10 μονάδες χωρίς τη βοήθεια σου;

- Να ξεκινήσεις με ένα θέμα “αποκλειστικό και συνταρακτικό”; Αν είναι αυτά τα αποκλειστικά σου κύριε Τριανταφυλόπουλε, καλύτερα να την κλείσεις την εφημερίδα.

Και γεννάται αναγκαστικά το ερώτημα: Γιατί κύριε Τριανταφυλόπουλε αφού αυτό το θέμα κρίνεται τόσο σημαντικό για να το βγάλεις στο πρώτο σου φύλλο, δεν το έβγαλες τόσους μήνες πριν όταν ο Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός; Τον φάκελο άλλωστε τον είχες.

Εκτός και αν ο κύριος Γκιόλιας στον έδωσε προχθές, οπότε λέει ψέμματα Από τον Φεβρουάριο του 2009. Γιατί δεν κινήθηκες δικαστικά; Προφανώς γιατί λέει αλήθεια.

Τότε γιατί κύριε Τριανταφυλόπουλε δεν το έβγαλες προ εκλογών; Είσαι “κακός Δημοσιογράφος” και απέκρυψες την αλήθεια;

Ή απέλαβες κάποια άλλα οφέλη όπως ο κομιστής του DVD με τον οποίο κατά δήλωση σας είστε “διαφορετικά μαγαζιά”;

Δεν θα εκπλαγούμε σε καμμία από τις δύο περιπτώσεις. Άλλωστε υποθέτουμε ότι το χρήμα δεν έχει χρώμα και ο ίδιος χρηματοδότης μπορεί κάλλιστα να πριμοδοτεί διαφορετικά “μαγαζιά” ώστε να έχει τα νώτα του καλυμμένα.

Όπως έκανε η Siemens που χρηματοδοτούσε όλο το πολιτικό σύστημα.

Όπως μπορεί να κάνει κάποιος επιχειρηματίας για να επιτύχει κάποιον προσωπικό του σκοπό, καταθέτοντας μαύρα λεφτά σε “ξένο” λογαριασμό ενός μαγαζιού και μπουκώνοντας στη διαφήμιση το αντίπαλο μαγαζί.

Έτσι, ξεχνιόνται όλα. Και οι διώκτες του οικονομικού εγκλήματος, και εκπρόσωποι επιμελητηρίων / προξενήτρες και διακινητές μαύρου χρήματος και παραγωγοί μαύρου χρήματος.

Πόσο Ραβανί θα φάτε πια. Θα σκάσετε.