23 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Από ΕΓΕΡΣΙΣ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ''ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ'' ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΕΔΩ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πορεία που διοργάνωσαν οι ''Ανένταχτοι Πατριώτες'' μαζί με το ''Μέτωπο Ενεργών Πολιτών'' και με την υποστήριξη του Ι.Ν.Κ.Α, της ''Σύμπραξης Πολιτών'', του STOP CARTEL, της Σ.Ε.Α (Συντονιστική Επιτροπή Αττικής), Λεσχών αυτοκινητιστών αλλά και πλήθος ιστοσελίδων που προέβαλαν τη διαμαρτυρία ενάντια στα ληστρικά τέλη κυκλοφορίας.

Από νωρίς δεκάδες αυτοκίνητα και δίκυκλα συγκεντρώθηκαν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο ενώ μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια προσκαλώντας τους διερχόμενους οδηγούς να συμμετέχουν στη πορεία μας.
Παράλληλα δύο αυτοκίνητα με μικροφωνική έδιναν το στίγμα της συγκέντρωσης και τα αιτήματά μας βρήκαν σύμφωνους όλους τους Έλληνες πολίτες που καίγονται από τις ληστρικές αυξήσεις των τελών και αδυνατούν να τα πληρώσουν.

Η πορεία ξεκίνησε και ο θόρυβος που προκλήθηκε από τις κόρνες και τα συνθήματα που εκφωνούνταν συνεχώς ήταν τέτοιος που δεν άφηνε κανέναν αδιάφορο.
Ανά τακτά διαστήματα η πορεία σταματούσε σε κεντρικούς κόμβους της Αθήνας ενημερώνοντας πεζούς και οδηγούς που συμφωνούσαν μαζί μας και πολλοί από τους οδηγούς έμπαιναν στη πορεία ακολουθώντας μας στη Βουλή όπου καταλήξαμε για να παραδώσουμε το ψήφισμα μας.

Στη Βουλή όπου κατέληξε η πορεία, πενταμελής αντιπροσωπεία παρέδωσε το ψήφισμα σε όλα τα κόμματα και στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκαν να πάρουν θέση ενώ Κ.Κ.Ε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α μας απάντησαν ότι στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά μας αλλά μόνο στα λόγια καθώς όταν προσκλήθηκαν να κατέβουν μαζί μας στο δρόμο ως απλοί πολίτες αρνήθηκαν και μάλιστα ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε έσκισε το κάλεσμά μας.
Δεν υπήρχε βλέπετε πεδίο καπελώματος σε αυτή τη περίπτωση!
Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ μας είπε ότι στηρίζει τη προσπάθειά μας και πράγματι εκπρόσωποι του συμμετείχαν στη πορεία διαμαρτυρίας.
Τέλος ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλλιπος Πετσάλνικος συμφώνησε κι αυτός με τα αιτήματά μας και μας έιπε ότι έκανε προσπάθειες μέσα στη Βουλή για να αλλάξει το μέτρο αυτό πράγμα που του το αναγνωρίσαμε αλλά λύση στο πρόβλημα χιλιάδων οδηγών που καλούνται να πληρώσουν τα δυσβάστακτα τέλη δεν βρέθηκε.

Οι αντιδράσεις όμως για το θέμα αυτό (οι οποίες θα συνεχιστούν) φαίνεται πως φόβισαν τον υφυπουργό οικονομικών κ. Σαχινίδη ο οποίος εμφανίστηκε χτες σε τηλεοπτική εκπομπή
και δεσμεύτηκε ότι το θέμα των τελών κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς θα επανεξεταστεί και ότι όντως το μέτρο είναι άδικο για τους Έλληνες πολίτες.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΕΔΩ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΗΣΤΡΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

Η μεγάλη πλειοψηφία των κατόχων ΙΧ μεγάλης ηλικίας είναι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, των οποίων η δεινή κατάσταση, λόγω της οικονομικής κρίσης, αναγνωρίζεται εμπράκτως και με την απόφαση χορήγησης εκτάκτου βοηθήματος «κοινωνικής αλληλεγγύης». Έρχεται όμως η ίδια η κυβέρνηση να το πάρει πίσω, με το άλλο χέρι, με την δυσβάστακτη αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Επειδή η ανάλγητη φορομπηχτική επιδρομή κατά των ΙΧ – δικύκλων, επιχειρείται να δικαιολογηθεί με οικολογικά προσχήματα, καλούμε την κυβέρνηση να μας εξηγήσει πως είναι δυνατό ένα Seat Ibiza SC E 1.2 1200 cc με μικρότερες εκπομπές 128g/km να πληρώνει διπλάσια τέλη από ένα "οικολογικό" Lexus RX450h SC-L με εκπομπές148g/km;

Στην πραγματικότητα φορολογείται η ηλικία των αυτοκινήτων, με θύματα τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Τοποθετούνται εκβιαστικά μπροστά στο δίλημμα να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο τους ή να πεινάσουν αγοράζοντας καινούργιο.

Η υπέρογκη αύξηση τελών είναι άδικη για τη δοκιμαζόμενη απ’ την κρίση πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Είναι αντισυνταγματική διότι περιορίζει την ελευθερία κινήσεών του, που προστατεύεται από το αρθρο 5. Επιπλέον το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Όχι αντιστρόφως ανάλογα.

Η αυξηση είναι παράλογη διότι το νομικό μας σύστημα δεν δέχεται τιμωρία πολιτών χωρίς νόμο που να ισχύει πριν από την τέλεση αξιόποινης πράξης. Κανείς νόμος δεν καθιστούσε απαγορευτική την αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μας, ούτε προέβλεπε οικονομικές επιβαρύνσεις αν δεν αντικαταστήσουμε, πέρα από ορισμένη χρονολογία, το αυτοκίνητο που αγοράσαμε καινούργιο.

Οι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, υποχρεώνονται να τα εγκαταλείψουν.

Ζητούμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την υλοποίηση των εντολών του να μην αδικηθούν τα ασθενέστερα εισοδήματα με τα τέλη κυκλοφορίας, το Νομοσχέδιο να τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση και να δοθεί προθεσμία πληρωμής των τελών, μεταγενέστερη της συζήτησης στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και της Ψήφισης του Νομοσχεδίου από την Βουλή.


ΙΝΚΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΕΑ

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ




Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ....