17 Δεκεμβρίου 2009

Παραίτηση Ρόβλια για λόγους διαφάνειας.Ας θυμήθουμε τι έσερνε αυτός ο μέγας κατήγορος της ΝΔ

Από Με σύμμαχο εσένα:

pressgr.eu

Την παραίτησή του υπέβαλε προφορικά χθες στον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας.

Ο λόγος που οδήγησε τον κ. Ρόβλια σε παραίτηση δεν έγινε γνωστός, ωστόσο πληροφορίες ανέφεραν ότι κάποιες μετακινήσεις αστυνομικών, που είχαν ζητηθεί από το γραφείο του και έγιναν γνωστές από δημοσίευμα ιστοσελίδας στο internet (site), στάθηκαν αφορμή να βρεθεί στη «δίνη του κυκλώνα της διαφάνειας».

Να θυμίσω τις κατηγορίες που πρόσαπτε για αυτό που αποπέμφθηκε

1. ethnos.gr

Ντίνος Ρόβλιας, βουλευτής Καρδίτσας, υπεύθυνος Διοίκησης του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ

Παραβιάζουν το Σύνταγμα
«Η κυβέρνηση αυτή δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα ούτε τους δικούς της νόμους. Με αδιαφανείς διαδικασίες και κομματικά κριτήρια και κατά παράβαση του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων δρομολογούνται χιλιάδες μετατάξεις υπαλλήλων από τις ΔΕΚΟ στο Δημόσιο. Ετσι, διορίζουν πρώτα τους ημέτερους εκτός ΑΣΕΠ στις ΔΕΚΟ και ύστερα τους μετακινούν στο Δημόσιο, κατά προφανή παραβίαση του Συντάγματος. Δεν έχει τέλος ο κατήφορος επί των ημερών της ΝΔ. Θύματα είναι η Δημόσια Διοίκηση, ο ταλαιπωρούμενος και λοιδορούμενος πολίτης, η ποιότητα των υπηρεσιών και κάθε έννοια σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας. Αυτή η κυβέρνηση στήνει ένα καθαρά κομματικό κράτος και γυρίζει τη χώρα μας στη δεκαετία του 50».

2. avgi.gr

“Θεσμικό ατόπημα” προς άγραν ψήφων χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, “η οποία επιτρέπει προσλήψεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων”. Από την πλευρά του το υπουργείο καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ ”πλήρη άγνοια της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και, ιδίως, του ΕΣΠΑ”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδη και Ντ. Ρόβλια, τις τελευταίες ημέρες “η Ν.Δ. επιδίδεται σε ένα όργιο κομματικών-ρουσφετολογικών προσλήψεων, μετατάξεων, μεταθέσεων”, γεγονός που “κακοποιεί τους θεσμούς και χρησιμοποιεί το κράτος και τις πελατειακές της σχέσεις για το κομματικό της όφελος

Αν δεν απατώμαι, δεν έχω δει ποτέ μια τόσο γρήγορη παραίτηση υπουργού…