18 Δεκεμβρίου 2009

Τους κάρφωσε όλους ο Ανωμερίτης και πάνω που ήταν να αρχίσει να ζητωκραυγάζει υπερ του Βουλγαράκη και της ΝΔ... του Χατζηνικολάου του τελείωσε ο χρόνο

Προχθές στις ειδήσεις του Alter βγήκε ο Ανωμερίτης που δεν μας λέει αν μπορεί να ταξιδέψει στις ΗΠΑ μετά το σκάνδαλο της Κτηματικής το 1988 (εδώ και εδώ), να απαντήσει για τα 70, 80 εκατ €, κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσα, που θα εισπράξουν οι λιμενεργάτες για να μας αδειάσουν τη γωνιά.

Αρχικά είπε ότι εφαρμόζει το Νόμο και όταν ο Χατζηνικολάου του είπε γιατί δεν τον καταργούν, μιας και το έλεγαν και προεκλογικά, είπε ότι αυτός δεν μπορεί να καταργεί Νόμους και το ερώτημα πρέπει να απευθυνθεί στην Κυβέρνηση...

Στη συνέχεια, αφού ανέφερε ότι τα Ταμεία και το Κράτος δεν θα πληρώσουν τίποτα μιας και το κόστος βαρύνει τον ΟΛΠ, είπε ότι ο Λοβέρδος δεν ήξερε το νόμο του 2008 που ρυθμίζει το θέμα και αφορά την μεταβίβαση κάποιων προβλητών στους Κινέζους. Ξαναλέω τμήματος του λιμανιού γιατί με την παραπληροφόρηση που γίνεται ο κόσμος πιστεύει ότι η ΝΔ "ξεπούλησε" όλο το λιμάνι στους Κινέζους... Όταν κατάλαβε την πατάτα, μιας και δεν επιτρέπεται Υπουργός να κάνει δηλώσεις για Νόμο που δεν ξέρει, προσπάθησε να τη διορθώσει με μεγαλύτερη πατάτα: «Μα ο Νόμος ψηφίστηκε το 2008 (γι αυτό δεν τον ξέρει)»!!!! Επιβεβαίωσε δηλ. το μπάχαλο που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ τόσο σαν αντιπολίτευση όσο και τώρα...

Κάποια στιγμή αποκαλύφθηκε και η αλήθεια που είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. Ρωτήθηκε γιατί δεν διαπραγματεύτηκε με τα παράσιτα μια άλλη λύση μιας και ο νόμος προβλέπει είτε την εθελουσία έξοδο (που προτιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ χωρίς δεύτερη κουβέντα και είναι μακράν η ακριβότερη λύση...) είτε τη μετάταξη, είτε την απορρόφηση σε άλλες υπηρεσίες του ΟΛΠ!!! Γι αυτό μούγκα στη στρούγκα!

ΑΡΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΛΛΙΩΣ...

Εκεί βεβαίως που η κουβέντα πήγε να γίνει ωραία ήταν όταν ο Ανωμερίτης άρχισε να λέει τι καλή είναι η σύμβαση μιας και θα αποφέρει την 1 Ιανουαρίου, με το καλημέρα, 25 εκατ. € στον ΟΛΠ και το Κράτος...

Και πάνω που ήταν έτοιμος να σηκωθεί να δώσει STANDING OVATION στον Βουλγαράκη και τα άλλα παιδιά που κατάφεραν και έφεραν τους Κινέζους στην Ελλάδα...

Πετάγετε ο Χατζηνικολάου, σαν από μηχανής θεός και του λέει τελείωσε ο χρόνος σας και τον κόβει ;)

Γιατί ρε Νικολάκη είσαι τόσο κακός;
Άσε τον άνθρωπο να εκδηλώσει για άλλη μια φορά τον θαυμασμό του στον Βουλγαράκη...
Τι να κάνουμε μπορεί να μην σου αρέσει η αλήθεια, αλλά πρέπει να λέγεται...
Πρόσεξε γιατί δεν θα σε κάνουμε Δήμαρχο στην Αθήνα άμα δεν είσαι καλό παιδί ;)

ΥΓ. Διαβάστε και τι είπε ο Ανωμερίτης σε συνέντευξη τύπου, από τον royfianos:

Ο Ανωμερίτης τώρα υπερασπίζεται την πολιτική Βουλγαράκη.

Με αφορμή τις δηλώσεις, αλλά και τα δημοσιεύματα σχετικά με το κόστος της εθελουσίας εξόδου εργαζομένων του ΟΛΠ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Ανωμερίτης προχώρησε σε σειρά διευκρινίσεων. Συγκεκριμένα ο κ. Ανωμερίτης δήλωσε:

1. Η Σύμβαση Παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων από τον ΟΛΠ ΑΕ στην ΣΕΠ ΑΕ (Cosco) βάση του Ν. 3755/2009 προϋπόθετε την αποχώρηση εθελουσίως μέρους του προσωπικού του ΟΛΠ. Για το σκοπό αυτό ψηφίστηκε νόμος για την εθελουσία έξοδο στον ΟΛΠ (Ν. 3654/2008). Επομένως η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την εθελουσία έξοδο από τον ΟΛΠ σήμερα, δεν αποτελεί προϊόν διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης ΟΛΠ, αλλά εφαρμογή διατάξεων νόμου, τον οποίο ψήφισε το 2008 η προηγούμενη κυβέρνηση. (Δεξί Εξτρέμ: Σ΄αυτό το ψέμα του Ανωμερίτη απαντήσαμε πριν μιας και ο Νόμος προέβλεπε και άλλες λύσεις απείρως φθηνότερες αλλά από το ΠΑΣΟΚ προτιμήθηκε να μην γίνει καμία διαπραγμάτευση με τα παράσιτα για το ποια λύση θα ακολουθηθεί και αντ΄αυτού δόθηκαν τα δεκάδες εκατ. €)

2. Βάσει του άρθρου 7 του κεφ. Β΄του νόμου αυτού (Ν.3654/2008) το κόστος εθελουσίας βαρύνει τον ΟΛΠ. Επομένως όχι μόνο τα Ταμεία δεν επιβαρύνονται, αλλά αντιθέτως θα εισπράξουν το σύνολο των εσόδων τα οποία προβλέπονται κατά την περίοδο της πρόωρης συνταξιοδότησης ενός εκάστου εργαζομένου.

3. Η εθελούσια δεν αφορά τους "300 λιμενεργάτες". Αφορά το σύνολο του προσωπικού το οποίο θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει (ηλικία και ένσημα) δικαίωμα συνταξιοδότησης και εθελουσίως να συνταξιοδοτηθεί κατά την επόμενη πενταετία. Μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει αίτηση 47 εργαζόμενοι.

4. Σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη η οποία συντάχθηκε το 2008, η πληρωμή συντάξεων και εισφορών για όλους τους δυνητικά δικαιούμενους ανέρχεται σε 56 εκατ. ευρώ και η ωφέλεια λόγω μη καταβολής μισθών, υπερωριών κλπ σε 67 εκατ. ευρώ.Επομένως από την εθελουσία έξοδο προκαλείται μεσοπρόθεσμα θετικό υπόλοιπο για τον ΟΛΠ 11 εκατ. ευρώ. (Όπου τους βολεύουν τις δέχονται τις μελέτες της ΝΔ! ΄Σκεφτήτε να έβγαινε πέρσι ΝΔιτης και να έλεγε )

5. Το όποιο κόστος επιβάρυνσης του ΟΛΠ υπερκαλύπτεται από το ετήσιο τίμημα (ενοίκια) της Cosco ύψους 25,3 εκατ. ευρώ και την υπεργολαβία ύψους 4,6 εκατ. ευρώ.

6. Το κόστος της εθελούσιας αποτελείται από τα ποσά των συντάξεων και των εισφορών και μόνο.Επομένως οι εργαζόμενοι εκτός το δικαιούμενο από το Επικουρικό τους εφάπαξ, θα λαμβάνουν μόνο τη σύνταξή τους βάσει του Ν. 3654/2008 κατά το χρόνο της πρόωρης συνταξιοδότησής τους (από 1 έως και 5 χρόνια). Το μεγάλο κόστος της εθελουσίας που είναι οι εισφορές θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τον ΟΛΠ χωρίς επιβάρυνση των Ταμείων και του Δημοσίου.

Ολα όσα αναφέρονται ως οικονομικά μεγέθη και ως επιβαρύνσεις του δημοσίου είναι ανακριβή. Η διοίκηση του ΟΛΠ και τα συνδικάτα των εργαζομένων συμφώνησαν σε μια διαδικασία εργασιακής ειρήνης με βάση τα νέα δεδομένα, τα οποία προέκυψαν από τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ στην Cosco και το νέο επιθετικό επενδυτικό πρόγραμμα έργων του ΟΛΠ.Η εθελουσία έξοδος του Ν.3645/2008 δεν αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης και προσθήκης νέων όρων, διότι οι όροι εμπεριέχονται σε νόμο του Κράτους. (Δεξί Εξτρέμ: Και αυτό είναι ψέμματα μιας και ο Νόμος όπως είπαμε έδινε και άλλες λύσεις που ο Ανωμερίτης και το ΠΑΣΟΚ προτίμησαν να τις κάνουν γαργάρα!)