07 Ιανουαρίου 2010

Καταγγελία Μ. Κεφαλογιάννη για προσλήψεις συμβασιούχων από το ΠΑΣΟΚ

Εξηγήσεις ζητήσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών , για τις προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που έγιναν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα από 5/10/2009 μέχρι σήμερα.

Ο πρώην Υπουργός επεσήμανε ότι οι προσλήψεις αυτές δεν τελούν υπό την έγκριση ή τον έλεγχο του ΑΣΕΠ , έγιναν για εξυπηρέτηση οπαδών του ΠΑΣΟΚ και σε αντικατάσταση των απολυόμενων την 31/12/2009 140.000 υπαλλήλων που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ζητώντας να κατατεθεί πίνακας των υπηρεσιών και των θέσεων που καλύφθηκαν με τον τρόπο αυτό προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων.

Ηράκλειο 4/01/2010
Από το Πολιτικό Γραφείο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Θέμα: Προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στον ευρύτερο δημόσιο
τομέα μετά την 4ην Οκτωβρίου 2009

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας « Το Παρόν» η Κυβέρνηση Γ.Α Παπανδρέου προβαίνει σε αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων οκτώ μηνών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε αντικατάσταση τω απολυόμενων την 31/12/2009 140.000 χιλιάδων υπαλλήλων που κάλυπταν πάγιες κα διαρκείς ανάγκες.

Η ανεξέλεγκτες αυτές προσλήψεις που δεν τελούν υπό την έγκριση ή τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, το οποίο παρά ταύτα η Κυβέρνηση εμφανίζει ως την «πανάκεια» του προβλήματος διορισμού στον δημόσιο τομέα, αποδεικνύουν ότι οι διακηρύξεις περί διαφάνειας αποτελούν επικοινωνιακό «τρικ» συγκάλυψης της πραγματικότητας διορισμού από το παράθυρο οπαδών του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτάσθε ποιοι διορισμοί έχουν γίνει στο σύνολο του ευρύτερου δημόσιου τομέα από τις 05/10/2009 μέχρι σήμερα.

Παρακαλείσθε να καταθέσετε στην Βουλή πίνακα των υπηρεσιών και των θέσεων που καλύφτηκαν με τον τρόπο αυτό στις υπηρεσίες αυτές.

Αθήνα 3/12/2009
Ο Ερωτών & Αιτών
Μανώλης Κ.Κεφαλογιάννης

ΠΗΓΗ: Με σύμμαχο εσένα και m-k.gr