15 Ιανουαρίου 2010

Απίστευτη δήλωση αλαζονείας

Χτες το απόγευμα ενώ ετοιμαζόμουν να πάω σε ένα νυχτερινό ραντεβού, ξαφνικά βλέπω μια είδηση και δεν πίστευα τα μάτια μου!!

naftemporiki.gr

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Τα spread δεν αποτελούν οδηγό για την οικονομική πολιτική: απίστευτη αλαζονική δήλωση!!!!

Δεν είναι δυνατόν λέω μέσα μου να ειπώθηκε τέτοια μπαρούφα από το στόμα του ιδίου του υπουργού, σίγουρα κάποιος δημοσιογράφος κάνει πλάκα!! Αλλά δεν έχει γίνει καμία πλάκα, αυτά τα λόγια τα είπε ο ίδιος υπουργός!!

Τι ακριβώς άραγε σημαίνουν αυτά τα λόγια; Σημαίνουν δυστυχώς αυτό που έχω υποψιαστεί από την πρώτη στιγμή και αυτό που λέω τώρα και 100 μέρες για αυτή την κυβέρνηση. Το ότι δηλαδή, δεν έχουν κανένα σκοπό να που την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και να μειώσουν τις κρατικές δαπάνες. Επίσης επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία επίγνωση της κατάστασης!

Μιλάμε δηλαδή για απίστευτη αλαζονεία!! Να λες στους δανειστές σου ότι σας γραφώ όλους κανονικά και δεν με απασχολεί τι λέει ο κάθε οίκος αξιολόγησης. Να λες στην αγορά κατάμουτρα ότι δεν σε απασχολεί το ότι η αγορά ανησυχεί για την δημοσιονομική σου κατάσταση.

Λες στους πάντες ότι έχουν άδικο και εμείς έχουμε δίκιο. Δεν μας απασχολεί τι λέτε εσείς (οι δανειστές μας) και αδιαφορούμε για το ότι σας ανησυχεί ότι το χρέος μας έχει φτάσει τουλάχιστον στο 120% του ΑΕΠ!!

Κύριες και κύριοι, η αλαζονεία, η υποκρισία και ο λαϊκισμός έχουν και τα όρια τους. Δεν ξέρω αν έχει επίγνωση ο υπουργός (και όλη η κυβέρνηση) ότι τέτοιες δηλώσεις παρακολουθούνται στο εξωτερικό και καταγράφονται και αξιολογούνται.

Είναι απίστευτα ανεύθυνο να κάνει κανείς τέτοιες δηλώσεις όταν εξαρτάσαι τόσο πολύ από την αγορά για ρευστότητα. Είναι ακόμα πιο ανεύθυνο όταν είσαι τόσο κοντά στον γκρεμό και λίγο ακόμα θέλει να πέσεις.

Προχθές είχαμε πτώση στα ομόλογα με την ομιλία του Γ Παπανδρέου. Χτες είχαμε και νέα πτώση με τις δηλώσεις του Παπακωνσταντίνου.

Έλεος!!! Ξέρουμε ότι δεν έχετε σκοπό να μειώστε κράτος, τουλάχιστον μην το παπαγαλίζετε ανοιχτά …. κάνει κακό στα spreads!!

Γιώργος Καισάριος
market-talk.net