18 Ιανουαρίου 2010

Όταν δεν υπάρχουν λεφτά... δεν υπάρχουν για όλους

Γράφει το σημερινό Έθνος για τις κινητοποιήσεις των αγροτών:
«Kόκκινο μένος
H NΔ, επισήμως τουλάχιστον, δεν φαίνεται να συμπλέει με τους γαλάζιους αγροτοπατέρες. Aντιθέτως, η Aλέκα Παπαρήγα και το KKE πρωτοστατούν στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Eίναι ακόμη μια ευκαιρία να επιδείξουν το αντιπασοκικό μένος τους. Oσο για τις συνέπειες, δεν ασχολούνται με τέτοιες «λεπτομέρειες». Tο θέμα είναι να πλήξουν την κυβέρνηση και... γαία πυρί μειχθήτω.
Eξωπραγματικά
Oύτε η κρίση ούτε το γεγονός ότι έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση μόλις 4 μηνών εμποδίζει τους «ποικιλόχρωμους» αγροτοπατέρες να καταφύγουν στο προκλητικό «έθιμο» των μπλόκων. Πολλοί από αυτούς είχαν επιδείξει... ανεξήγητη ανοχή απέναντι στις κυβερνήσεις του K. Kαραμανλή, ο οποίος, πέντε ολόκληρα χρόνια, τους είχε φλομώσει στα φούμαρα (θυμίζουμε, πρόχειρα, τη δέσμευσή του ότι θα συμμετέχει ο ίδιος στα συμβούλια υπουργών Γεωργίας της EE). Tώρα, βγαίνουν ξανά στους δρόμους, εκβιάζοντας την ικανοποίηση αιτημάτων, πολλά από τα οποία είναι, επιεικώς, εξωπραγματικά...»
Αντιπαρέρχομαι το τι έλεγαν όταν πέρσι οι κάφροι από την Κρήτη ήρθαν στον Πειραιά με το Γιωργάκη να τους επισκέπτεται και την κωμωδία με τα κλάματα για να σας μεταφέρω την απλή απορία ενός αγρότη στις χθεσινές ειδήσεις:
«Δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο από άλλους. Απλά απορούμε γιατί εμείς πήραμε το 60% των επιδοτήσεων και οι Αγρότες της Κρήτης, απ΄όπου κατάγεται ο Καρχιμάκης και της Φθιώτιδας, όπου πολιτεύεται η Μπατζελή... ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ»
Για να ξέρετε και να μη σας παραμυθιάζουν:

Όταν δεν υπάρχουν λεφτά...
Δεν υπάρχουν για όλους και όχι μόνο για κάποιους...