13 Ιανουαρίου 2010

Παίρνουν πίσω την τροπολογία!!!

Από antilogos-gr:

Τούμπα (άλλη μία!!!) την 100η Ημέρα της νέας Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ !!!!

Ο Υπ. κ. Παπακωνσταντίνου ευρισκόμενος ανάμεσα σε "φίλια" πυρά , ανακάλεσε την τροπολογία για τις γονικές παροχές.

Με αρχηγούς τους κ. Πετσάλνικο και Παπουτσή η εσωτερική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ κέρδισε μία νίκη .

Χαρακτηριστικό και το δημοσίευμα των Νέων που δεν μπορεί πλέον κα στρογγυλέψει την κρίση στο ΠΑΣΟΚ.
Αδειάζουν αλλήλους στην κυβέρνηση
Τη δεύτερη κατά σειρά, πολιτική παρέμβασή του για κυβερνητική απόφαση, επιχείρησε χθες ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι οι βουλευτές τού Κινήματος δεν πρόκειται να ξαναψηφίσουν άσχετη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, όσον αφορά τη δική μας Κοινοβουλευτική Ομάδα, το ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση, τους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό, ότι η απόφαση είναι δεδομένη, η πολιτική βούληση είναι ισχυρή. Στο μέλλον, καμία τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο», τόνισε ο κ. Παπουτσής, προκαλώντας αίσθηση στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Η παρέμβαση Παπουτσή, που αφορά τη γνωστή τροπολογία επιβολής φόρου στις γονικές παροχές και προκάλεσε πολλές συζητήσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς έρχεται περίπου έναν μήνα μετά την πρώτη παρέμβασή του που αφορούσε το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων άνω των 2.000 ευρώ, έγινε δεκτή με αμηχανία από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά της, η παριστάμενη υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη συντάχθηκε με τις δηλώσεις του κ. Χρ. Παπουτσή και τόνισε ότι τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της επίμαχης τροπολογίας θα δώσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο άμεσα ενδιαφερόμενος που κατά σύμπτωση δέχεται για δεύτερη φορά τα πυρά του Χρ. Παπουτσή, υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απάντησε ότι «δεν κατετέθη καμία τροπολογία νύχτα» και υποστήριξε ότι η εσπευσμένη ένταξη της τροπολογίας για τις γονικές παροχές στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τα καμένα δάση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έγινε καθαρά για εισπρακτικούς λόγους.

«Αν δεν καταθέταμε την τροπολογία εγκαίρως, θα χάναμε 30 εκατομμύρια ευρώ», υποστήριξε ο υπουργός.

Εξερχόμενος αργότερα του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι «παραμένει στη θέση του» και πως δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό. Απαντώντας δε στην κριτική που δέχεται για την τροπολογία περί γονικών παροχών, ανέφερε ότι θα μπορούσε να φέρει την τροπολογία τον Μάιο και να φορολογήσει αναδρομικά, αλλά είναι καθαρός και δεσμεύθηκε ότι από εδώ και στο εξής όλα θα γίνονται με αυτόν τον τρόπο.

Σημείωση Αντίλογου:
  • Δηλαδή τώρα που ανακάλεσε την τροπολογία δεν "θα χάσουμε 30 εκ. Ευρώ";;;
  • H δήλωση ότι "παραμένει στην θέση του" ήταν απαραίτητη αν δεν του "ροκάνιζαν" την καρέκλα οι συνάδελφοί του;;;
  • Πιστεύει έστω ένας αναγνώστης ότι υπάρχει έστω ΜΙΑ περίπτωση στο εκατομμύριο να αλλάξει ο πρωθυπουργός τον Yπ. Οικ. την στιγμή αυτή;;;
  • Εδώ τα spread κάνουν άλματα μόνο με την πιθανότητα να μήν δράσει άμεσα η κυβέρνηση , σε περίπτωση παραίτησής του (η αποπομπής του) τί θα κάνουν ;;;