16 Φεβρουαρίου 2010

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός Διαμαντοπούλου που θα ανέθετε σε ιδιώτη, αντί 96.000€, την εκπόνηση σχεδίου διορισμού εκπαιδευτικών

Τα Χριστούγεννα είχαμε δημοσιεύσει μαζί με άλλα ιστολόγια την είδηση ότι η Διαμαντοπούλου προκήρυξε διαγωνισμό προκειμένου να επιλεγεί ιδιωτική εταιρία η οποία θα πρότεινε σχέδιο διορισμού και μεταθέσεων εκπαιδευτικών!! Το θέμα δημοσίευσαν μετά από λίγες μέρες και εφημερίδες όπως η Καθημερινή.

Προφανώς η κατακραυγή είχε αποτέλεσμα και πριν από λίγες μέρες ο διαγωνισμός ακυρώθηκε όπως μαθαίνουμε από την ίδια πηγή:
esos.gr:

Aκυρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία της σύνταξης του νόμου για τις προσλήψεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Mαταιώθηκε ο διαγωνισμός του υπ. Παιδείας που αφορούσε την ανάθεση σε εταιρία της προετοιμασίας του νόμου για την κατάρτιση σχεδίου δράσης, σχετικά με το σύστημα επιλογής, διορισμών και μεταθέσεων των εκπαιδευτικών .
Την σχετική απόφαση υπέγραψε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική προκήρυξη είχε αποκαλύψει το esos, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ) προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις και δημοσιεύματα στον τύπο.

O διαγωνισμός περιλάμβανε:
(α) πρόταση σεναρίων για πλαίσιο διορισμών, μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών και επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης, βάσει κριτικής αποτίμησης της λειτουργίας του υφιστάμενου συστήματος, συγκριτικών δεδομένων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και των πορισμάτων από επεξεργασία των προτάσεων που θα έχουν κατατεθεί κατά την πρώτη διαβούλευση της σχετικής αρχικής νομοθετικής πρότασης του Υπουργείου Παιδείας καθώς και ιαγωνισμούέχι ως
(β) Πρόταση για το νέο σύστημα διοικητικών διαδικασιών, υποδομών και εργαλείων για την υλοποίηση του νέου προτεινόμενου πλαισίου, με αξιοποίηση των πορισμάτων της διοικητικής επιστήμης και των νέων επιστημονικών και τεχνολογικών εργαλείων.
Ολόκληρη η πρόσκληση του Πρόχειρου Διαγωνισμού έχει ως εξής:

ΑΜΟΙΒΗ: Η αμοιβή είχε ορισθεί 96.000,00 ευρώ