25 Φεβρουαρίου 2010

Κεφαλογιάννης στη Βουλή για την ανακολουθία λόγων και έργων ΠΑΣΟΚ στις προσλήψεις της ∆ΕΗ

ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΝΕΑ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
--------------------------
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Οικονοµικών

ΘΕΜΑ: Ανακολουθία λόγων και έργων ΠΑΣΟΚ στις προσλήψεις της ∆ΕΗ

Στις 16/6/2009 δηλώσατε προς τους πολιτικούς συντάκτες ως Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

«….∆ύο σύντοµα σχόλια, για να κλείσω. Το πρώτο έχει να κάνει µε την ανακοίνωση από τη ∆ΕΗ περίπου 2.300 νέων προσλήψεων. Θέλω να τονίσω ότι, τα τελευταία πέντε χρόνια επί Νέας ∆ηµοκρατίας, έχουµε 4,5 χιλιάδες εργαζοµένους στη ∆ΕΗ που έχουν φύγει στη σύνταξη και, σύµφωνα µε τους υπολογισµούς που έχουν κάνει οι εργαζόµενοι, τα επόµενα δυόµιση χρόνια θα φύγουν άλλοι 4,5 χιλιάδες.

Έχουµε δηλαδή ένα σηµαντικό έλλειµµα, που επιβαρύνει το ήδη µεγάλο έλλειµµα εργαζοµένων, κυρίως στους τοµείς παραγωγής και εξόρυξης της µεγάλης αυτής ελληνικής επιχείρησης. Αυτές οι προσλήψεις οι οποίες ανακοινώθηκαν δεν αρκούν για να καλύψουν τα σηµερινά κενά. Και έχουµε ως αποτέλεσµα αυτής της πολιτικής της ∆ΕΗ, το γεγονός ότι ξοδεύονται αµύθητα ποσά σε υπερωρίες και ότι εντέλει η ∆ΕΗ πληρώνει ακόµα και όσες απ' τις αργίες δεν παίρνουν οι υπάλληλοι, διότι δεν φτάνει ο κόσµος για να κάνει τις δουλειές που πρέπει να γίνουν στην εξόρυξη και στην παραγωγή. Άρα, η επιχείρηση καλείται, βεβαίως πάντα µε τις σωστές διαδικασίες του ΑΣΕΠ, να πάρει πιο σοβαρά το θέµα αυτό, για να καλύψει τα κενά και να µην έχουµε προβλήµατα στην ηλεκτροδότηση της χώρας….»

Ήδη και µετά την ανάληψη της εξουσίας από την «σοσιαλιστική» κυβέρνηση Γ.Α. Παπανδρέου την 4/10/2009, ενώ οι διαδικασίες προσλήψεως 2400 εργαζοµένων στη ∆ΕΗ βάσει των προκηρύξεων 1 και 2 του 2007 και 1 του 2008 έχουν ολοκληρωθεί, ως Υπουργός Οικονοµικών πλέον παγώσατε τις προσλήψεις αυτές, αγνοώντας το γεγονός ότι η ∆ΕΗ είναι εισγµένη στο Χρηµατιστήριο Αθηνών και τις ζηµιές που υφίσταται από την έλλειψη προσωπικού µε άµεσο αποτέλεσµα την δηµιουργία προβληµάτων στην ηλεκτροδότηση της Χωράς, συµφωνα πάντα µε τις ανωτέρω προεκλογικές σας δηλώσεις.

Επειδή η εντολή που σας δόθηκε την 4/10/2009 βάσει των προεκλογικών προπαγανδιστών τεχνασµάτων του ΠΑΣΟΚ, δεν περιλαµβάνει την πρόκληση ζηµιών σε µια επιχείρηση εισαγµένη στο Χρηµατιστήριο, ουτε την περιφρόνηση 2400 πολιτών, που αναµένουν από το 2008 την πρόσληψη τους στη ∆ΕΗ.

Ερωτασθε εάν εµµένετε και στο ζήτηµα των προσλήψεων της ∆ΕΗ στην ανακολουθία λόγων και έργων που χαρακτηρίζει πλέον το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση Γ.Α. Παπανδρεου;

Αθήνα 23/2/2010
Ο ερωτών