25 Φεβρουαρίου 2010

Αυτή είναι η "μαγκιά"... αλλά δυστυχώς είναι του Ιαπωνέζου και όχι του Έλληνα

Δεν θα αναφερθώ άμεσα στην κλασική ελληνική υστερία των τελευταίων ημερών με τους Γερμανούς και το κατά πόσο πρέπει να πληρώσουν το πάρτυ των Ελλήνων γιατί θα παρεξηγηθώ με μερικούς ;). Αντίθετα θα σας μεταφέρω την παρακάτω είδηση που αφορά την απογύμνωση ενός καλοστημένου μύθου της τελευταίας δεκαετίας και δείχνει ποια είναι η αξιοπρεπής στάση και η "μαγκιά":

ΟΤΙ Η ΤΟΥΟΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε ο μύθος που ακούγαμε τουλάχιστον στη Ελλάδα από πάσης φύσεως "ειδικούς" μιας και οι Έλληνες τα ξέρουν όλα.

Χθες ο Aoki Toyoda, Πρόεδρος της TOYOTA και εγγονός του ιδρυτή της, ζήτησε κλαίγοντας (!!!) προσωπικά συγγνώμη από τους υπαλλήλους της και τους αντιπροσώπους της εταιρίας, για το ότι αν και γνώριζε τα προβλήματα δεν έδρασε άμεσα να αποσύρει τα εν λόγω αυτοκίνητα...

Να θυμίσουμε ότι η ΤΟΥΟΤΑ έχει ανακαλέσει παγκοσμίως πάνω από 8,5 εκατ αυτοκίνητα (διαφόρων μοντέλων) αφού αποδείχθηκε ότι ευθύνονται για θανατηφόρα ατυχήματα μιας και σε άλλα κόλλαγε το γκάζι, σε άλλα γλυστρούσε το πατάκι και επιτάχυναν στα καλά καθούμενα, ενώ σε άλλα δεν λειτουργούσαν τα φρένα. Στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί 5 θάνατοι και ερευνώνται άλλοι 26 από τις συγκεκριμένες αστοχίες.

Που τα είπε ο Τoyoda;
Στην υποδοχή του από τους εργαζόμενους στην Ιαπωνία
(άλλα έθιμα...)

Από που επέστρεψε;
Από τις ΗΠΑ...

Τι έκανε στις ΗΠΑ;
ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΑΣΟΥ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ!!!
Και εκεί άλλα ήθη και έθιμα... όσο και αν δεν μας αρέσει.

Τι είπε στην επιτροπή του Κογκρέσου;
ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ...
Αυτό κι αν είναι άλλα ήθη και έθιμα, για να το συνδυάσω με την πρώτη παράγραφο...

Αν ο Toyoda ήταν Έλληνας σαν τον "μάγκα" τον Πάγκαλο
ξέρετε τι θα τους έλεγε (αν πήγαινε... που δεν θα πήγαινε εννοείτε);

«Αντί να μας ζητάτε και τα ρέστα για 5 θανάτους... να απολογηθείτε πρώτα για τις 500.000 που τσουρουφλίσατε στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και μετά ελάτε να μας μιλήσετε»

Φεύγοντας δε θα τους αφιέρωνε και αυτό



Επιστρέφοντας δε στην Ελλάδα θα κατέβαινε χαμογελαστός από το αεροπλάνο και ο όχλος θα τον πήγαινε στους ώμους στην αίθουσα των VIP όπου θα δήλωνε και αυτό που δηλώνουν όλοι, όσο άξεστοι και αμόρφωτοι και αν είναι:

«Όταν εμείς είχαμε Σαμουράι και αυτοκρατορίες αυτοί τρώγανε μπανάνες στα δέντρα»

Την επομένη θα τον παρασημοφορούσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...

Αυτή είναι η διαφορά μας... γι αυτό αυτοί είναι 100 χρόνια και γι αυτό οι άξεστοι που δεν έχουν το "γνώθις εαυτόν" των αρχαίων προγόνων τους, αν ποτέ πήγαιναν πχ. στο Τόκιο δεν θα έβρισκαν ούτε τους σκουπιδοτενεκέδες να πετάξουν τα σκουπίδια τους...