03 Μαρτίου 2010

Μας έβαλαν μέτρα 20 δις για να μειώσουν το έλλειμμα 9,8 δις

Ξέρουν ότι θα πληρώσουν μόνο τα κορόιδα και προνόησαν, μιας και ξέρουν ότι οι μεγαλοκαρχαρίες θα την γλυτώσουν για άλλη μια φορά, παρόλα τα φούμαρα που μας έλεγαν προεκλογικά περί αναδιοργάνωσης του ΣΔΟΕ... είδατε καμιά αποτελεσματική αλλαγή; Ακούσατε να συλλάβουν κανένα φοροφυγά; Τίποτα! Δεν τους νοιάζει εξάλλου... όπως είπαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση στόχος είναι η αποχαύνωση και η δημιουργία αισθήματος φόβου και ανασφάλειας στον κόσμο ώστε να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα αυτά που θα ακολουθήσουν... τώρα αν περισσέψει και κανένα ψιλό να μοιραστούν οι νταβατζήδες θα είναι όλοι ευχαριστημένοι

Διαβάστε τι γράφει η Ελευθεροτυπία:

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ «ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ

Μέτρα κοντά 20 δισ. ευρώ έχει λάβει μέσα σε δύο μήνες η κυβέρνηση για να πετύχει τελικά τη μείωση του ελλείμματος κατά 9,8 δισ. ευρώ φέτος. Σήμερα έρχεται το δεύτερο συμπληρωματικό πακέτο μέτρων, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) που ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου με 11,5 δισ. ευρώ.

Οι πολίτες έχουν γίνει αποδέκτες μέτρων συνολικής αξίας άνω των 19 δισ. ευρώ, προκειμένου να εξοικονομηθεί το 50% εκ των πόρων αυτών, ήτοι 9,8 δισ. ευρώ, κατά την τρέχουσα χρονιά και με στόχο να πέσει το έλλειμμα στο 8,7% φέτος από 12,7% το 2009.

Το θρίλερ των οικονομικών μέτρων που εξαγγέλλει συνεχώς η κυβέρνηση προκαλεί ανησυχίες ακόμα και για έναν ενδεχόμενο «φαύλο κύκλο» στον οποίο μπορεί να έχει μπει η οικονομία, καθώς υπάρχουν μέτρα που λαμβάνονται και στην πορεία διαπιστώνεται πως δεν αποδίδουν. Δεν είναι τυχαίο ότι τα 11,5 δισ. ευρώ του Προγράμματος Σταθερότητας συμπληρώθηκαν από 4,1 δισ. ευρώ ακριβώς πριν από ένα μήνα και σήμερα ενισχύονται από νέο πακέτο ίσο με το 1,5-2% του ΑΕΠ ή 3,7-4,9 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: enet.gr