25 Μαρτίου 2010

25 Μαρτίου 2010 - Κοινωνικό κράτος τέλος

Η διάλυση της Ελληνικής μεσαίας τάξης και του κοινωνικού κράτους ευρίσκεται προ των πυλών. Για όποιον δεν κατάλαβε, με απλά λόγια, σήμερα στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε οι Ευρωπαίοι να πληρώνουν και οι Αμερικανοί να ελέγχουν. Στο Γιωργάκη απλά ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις.

Μετά τις ατυχείς δηλώσεις του πρωθυπουργού, το τελευταίο εξάμηνο, αυξήθηκε το κόστος δανεισμού που έπρεπε να μειωθεί, αυτό το καταλαβαίνω. Όμως τί σόϊ διαπραγματεύσεις έκανε τόσο καιρό ο Γιωργάκης αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.

Τώρα τί κερδίσαμε δηλαδή (εκτός από το ότι χάσαμε κάποια δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετους τόκους);

Γίναμε ρεζίλι σε όλη την υφήλιο τόσο καιρό για να βρεθούμε πάλι στον ίδιο παρονομαστή, δηλαδή τον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου;

Οι Γερμανοί υποχώρησαν και μας δίνουν πίστωση ενάμισυ χρόνου (μέσω της ΕΚΤ) για να νοικοκυρέψουμε την κατάσταση. Προφανώς οι Γερμανοί δεν ήθελαν να φαίνονται ότι είναι αυτοί που επιβάλλουν τα σκληρά μέτρα στην Ελλάδα.

Να μην ξεχνάμε όμως ότι την αξιολόγηση της πορείας της Ελλάδας αναλαμβάνει τώρα το ΔΝΤ. Πρώτα φεύγουν οι συμβασιούχοι και μετά ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις Δ.Υ. (για όποιους δεν υπάρχουν πια οργανικές θέσεις όπως είχε πεί ο Πάγκαλος και έθαψαν τα κανάλια).

Φαίνεται ότι όλη η ιστορία ήταν από μήνες δρομολογημένη, διότι ας μην ξεχνάμε ότι στις αρχές του 2010 εμφανίστηκε στο Υπουργειο Οικονομίας η ΕΚΤ αγκαζέ με το ΔΝΤ.

Καρπαζοειπράκτορες καταντήσαμε από τις επιπολαιότητες του Γιωργάκη, να δώ πως θα δικαιολογήσει αυτά που έρχονται στην εκλογική του πελατεία.

Βοήθειά μας παιδιά και Γκαλό Γκουράγιο, που έλεγε και ο Όλι Ρέν.