05 Μαρτίου 2010

Αλλάζει η διδασκαλία των Θρησκευτικών για να μην προσβληθούν οι ξένοι!!!

Τα χαρακτηριστικά των μεταναστών που έχει σήμερα η σύνθεση του ελληνικού σχολείου θα λάβει υπόψη η υπ. Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για να καθορίσει τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο, όπως η ίδια το επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά με επιστολή της στην Ένωση Θεολόγων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Μαρούσι 25.02.2010
Aριθμ. πρωτ. 2223

Προς: Πανελλήνια 'Ενωση Θεολόγων
Χαλκοκονδύλη 37, 10432 ΑΘΗΝΑ

Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας την 12/02/2010. Η δήλωση της Υπουργού στην Κύπρο ανέφερε ρητά ότι δεν έχει ακόμα εξεταστεί το θέμα.
Ερωτήθηκε κατά πόσο θεωρεί ότι το μάθημα των θρησκευτικών θα πρέπει να γίνει προαιρετικό από υποχρεωτικό, η κα Διαμαντοπούλου είπε ότι «τουλάχιστον στη δική μας ανάλυση δεν έχουμε ακόμη μπει σ' αυτό το θέμα και υπάρχουν πολλές συζητήσεις που αφορούν τη δυνατότητα επιλογής για τα παιδιά που δεν θέλουν να έχουν ένα μάθημα με ομολογιακά και κατηχητικά χαρακτηριστικά, κυρίως, βεβαίως, παιδιά που προέρχονται από άλλα δόγματα»......
«'Οσον αφορά την τελική θέση μας, θα τη διατυπώσω όταν θα έχουμε προχωρήσει και ως προς τα αναλυτικά προγράμματα και ως προς τις μεθόδους διδασκαλίας καί λαμβάνοντας υπόψη τα πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει σήμερα η σύνθεση του ελληνικού σχολείου», πρόσθεσε.

Η Διευθύντρια Υπουργού
Ευγενία Λόκανα

ΠΗΓΗ: esos.gr