28 Απριλίου 2010

Τόσο αλάνθαστο είναι το πολιτικό αισθητήριο του ΓΑΠ!!!

Ο Παπανδρέου απορρίπτει τη συναίνεση

Του Κωνσταντινου Zουλα

Ετοιμος για οποιαδήποτε επιλογή του πρωθυπουργού δήλωσε χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γ. Παπανδρέου, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα βεβαιότητας για τη νίκη του κόμματός του, είτε οι εκλογές γίνουν άμεσα, είτε καθυστερήσουν ώς το Φεβρουάριο οπότε και θα τις προκαλέσει ο ίδιος, όπως επανέλαβε, με «όχημα» την προεδρική εκλογή.
Μήνυμα, όμως, θέλησε να στείλει χθες και κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος «αιφνιδίως» ανέσυρε στο προσκήνιο την αποφασιστικότητα του κ. Παπανδρέου «να χρησιμοποιήσει στην κυβέρνησή του και κόσμο και έξω από τα κομματικά τείχη», φράση που εξελήφθη ως σαφές προεδρικό «σχόλιο» σε όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται εσχάτως να ομιλούν ήδη ως δυνάμει επόμενοι υπουργοί...

«Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο θα κρατήσει», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ρίχνοντας και πάλι το γάντι στον κ. Καραμανλή, τόνισε ότι «μόνη λύση για τον τόπο είναι οι εθνικές εκλογές, καθώς η χώρα παραμένει ακυβέρνητη εδώ και μήνες».

Μέσω της οξύτατης κριτικής που άσκησε στην κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου θέλησε επίσης να αποσαφηνίσει ότι δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε πρόταση τυχόν του γίνει από τον πρωθυπουργό τις προσεχείς ημέρες. «Η συναίνεση» είπε «δεν χτίζεται πάνω σε άγραφα χαρτιά και σε πολιτικές που ζημιώνουν τον τόπο, ούτε μπορεί να ζητείται από ανθρώπους που δεν λειτούργησαν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε «έχει εξαντλήσει την υπομονή του λαού και η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο»...

(ΣΣ. Τώρα ακολουθεί το καλύτερο...)
Δεν πολυπιστεύει τα σενάρια

Η αίσθηση πάντως που αποκόμισαν όσοι μετείχαν στο πολιτικό συμβούλιο είναι ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πολυπιστεύει τα σενάρια που θέλουν τον κ. Καραμανλή να προσφεύγει άμεσα στις κάλπες. Αντιθέτως θεωρεί πιο πιθανό ο πρωθυπουργός να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που έχει, άποψη που διατύπωσαν χθες και αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Τόσο αλάνθαστο είναι το πολιτικό αισθητήριο του ΓΑΠ!!!
Ενώ δεν πολυπίστευε τα σενάρια...
λίγες ώρες αργότερα ο Καραμανλής προκήρυξε εκλογές!!!
(μιας και το κείμενο είναι από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 2ας Σεπτεμβρίου 2009)

Για τον Ζούλα και τις πληροφορίες του ας μην συζητήσουμε καλύτερα...