06 Απριλίου 2010

Κύριε Παπακωνσταντίνου αυτή την “συνάντηση” με τη διαπλοκή την θυμάστε;

Αυτή την συνάντηση με τον “σκληρό πυρήνα” της μίζας στην Τουρκία την θυμάστε κύριε Παπακωνσταντίνου;

Ο “τσάρος” της οικονομίας προς τιμήν του οποίου οργανώνεται και το σεμινάριο του ΔΝΤ ώστε να τον μάθουν να συντάσσει προϋπολογισμούς, είχε συναντηθεί με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο τις ημέρες της παντοδυναμίας του τελευταίου. Αυτή την συνάντηση την είχε “λησμονήσει”, έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκε, όταν το λαυράκι αυτό βγήκε στην εξεταστική της βουλής για τη Siemens.

Εμείς δεν είμαστε κακόπιστοι, το είχαμε τονίσει και τότε. Ίσως μάλιστα ο κύριος Παπακωνσταντίνου να έχει προβλήματα μνήμης, αφού με τον ίδιο τρόπο είχε λησμονήσει και την συνάντηση με τον επιχειρηματία Πάπιστα που τον είχε προείδοποιήσει για την απόπειρα εκβιασμού του προκειμένου να συκοφαντηθεί ο τότε πρωθυπουργός, για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Ψάχοντας όμως τα κιτάπια μας, ανακαλύψαμε άλλη μία στενή επαφή του κυρίου Παπακωνσταντίνου με το περιβάλλον Χριστοφοράκου, εντός έδρας του τελευταίου μάλιστα. Στην Τουρκία, όπου και οργανώνονταν όλες οι περιβόητες αποστολές μίζας στους Έλληνες πολιτικούς. Στο ίδιο event μάλιστα, συμμετείχε και η περιβόητη Nükhet Demiren-Χριστοφοράκου, η Τουρκάλα σύζυγος του Χριστοφοράκου, κόρη του mr 2% της Siemens αφού αυτός ήταν και ο εμπνευστής του όλου σχεδίου. Διαβάστε εδώ, πως η Τουρκία κάνει business λαδώνοντας πολιτικούς για να εξυπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά της σχέδια: Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ’; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.

Μάλιστα ο κύριος Παπακωνσταντίνου αναφέρεται με την ίδια ιδιότητα με την οποία συνάντησε και τον κύριο Χριστοφοράκο: Ως σύμβουλος του πρωθυπουργού. Μήπως θυμηθήκατε τώρα κύριε Υπουργέ; Δείτε και την φωτογραφία της κυρίας μήπως και φρεσκαριστεί η μνήμη σας:

niketxristoforakoy

Η συνέχεια βεβαίως γνωστή. Ο Χριστοφοράκος και η γυναίκα του φαίνεται ότι είχαν ένα μαγικό άγγιγμα που έκανε κατ’ ευθείαν τους “Κακούς ρατσιστές Έλληνες” σε “Υπέρμαχους της Ελληνοτουρκικής φιλίας και θεματοφύλακες τωνΤουρκικών επιδιώξεων”, Ευρωπαϊκά πάντα βεβαίως – βεβαίως. Διαβάστε την ομιλία του κυρίου Παπακωνσταντίνου και θα καταλάβετε:

Αγαπητέ καθηγητά Ακτάς, κυρίες και κύριοι

Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ σήμερα, στην πρώτη συνάντηση του Τουρκικού-Ελληνικού φόρουμ για την πληροφορία και την τεχνολογία.

Αυτή η συνάντηση γίνεται σε μία σημαντική συγκυρία για της Τουρκικές-Ελληνικές σχέσεις και σε μία ιστορική συγκυρία για την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τυχαίνει να γίνεται μία εβδομάδα αφότου η Τουρκία ανακηρύχθηκε υποψηφία για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά την απόφαση που πήρε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ελσίνκι για την ένταξη νέων χωρών, το κέντρο της Ευρωπαϊκής βαρύτητας κλίνει προς την Ανατολή.

Η Ελλάδα έχει υπάρξει ένθερμος υποστηρικτής σε αυτή τη διαδικασία διεύρυνσης και ένθερμος υποστηρικτής του Τουρκικού Ευρωπαϊκού πεπρωμένου.

Είμαστε εδώ σήμερα, με πρωτοβουλία του Τουρκικού ιδρύματος πληροφορικής για να συζητήσουμε τις δυνατότητες μιας μακράς διάρκειας διμερούς συνεργασίας στον τομέα της κοινωνίας της πληροφορίας.

Δεν πιστεύω ότι αυτό το συγκεκριμένο ακροατήριο χρειάζεται να πειστεί για τα οφέλη που θα φέρουν στις χώρες μας, η ανάπτυξη και η ευρεία εφαρμογή των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας. …

Μην λησμονήσετε να διαβάσετε και το σχετικό αφιέρωμα για να δείτε και τις υπόλοιπες περσόνες – έκπληξη που συμμετείχαν εκεί: Ποιός “Παπακωνσταντίνου” μετείχε στο Τουρκικό πανηγύρι της διαπλοκής;

ΠΗΓΗ: olympia.gr