14 Απριλίου 2010

Όμορφη λέξη η διαφάνεια. Με την κατάργηση της ασυλίας των Υπουργών τί γίνεται;

Προεκλογικά ο κύριος Παπαντρέου είχε δεσμευθεί ότι, στα πλαίσια της διαφάνειας και πάταξης της διαφθοράς, θα καταργήσει τον απαράδεκτο νόμο περί ευθύνης υπουργών, που στην ουσία απαλάσσει τους πολιτικούς από οποιαδήποτε ποινική ή αστική ευθύνη. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει επίσης δεσμευθεί ότι εφόσον ο κ. Παπαδρέου φέρει την κατάργηση της Υπουργικής ασυλίας στη Βουλή, αυτός θα την υπερψηφίσει.

Μόνο εσείς όμως έχετε 160 βουλευτές, άρα μόνο εσείς μπορείτε να προχωρήσετε το φλέγον αυτό θέμα, κύριε Παπανδρέου.

Η σημερινή κυβέρνηση ζητάει από τους πολίτες κατανόηση, αιματηρές οικονομίες και ανοχή στα δύσκολα οικονομικά μέτρα που έχει επιβάλλει. Εφόσον, όμως, οι πολίτες "πληρώνουν το μάρμαρο", έχουν το δικαίωμα να απαιτούν μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση των κρατικών πόρων.

Αναμφισβήτητα, η κατάργηση της υπουργικής ασυλίας ανεβάζει το επίπεδο της διαφάνειας.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ.

ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΘΑΒΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ.

Πχ. Είχε προτεραιότητα η ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών από την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, κύριε Παπαντρέου; Προσωπικά δεν καταλαβαίνω την κλίμακα των προτεραιοτήτων σας αλλά, σαν βαρειά φορολογούμενος πολίτης, έχω το δικαίωμα να απαιτώ να μου την εξηγήσετε.

Η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν το πρώτο νομοσχέδιο που φέρνετε στη Βουλή, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Περιμένουμε την κατανόησή σας, πριν δείξουμε και εμείς τη δική μας κατανόηση.