04 Μαΐου 2010

Εικόνες 67`και χούντας των στρατιωτικών

Ωρομίσθιοι καθηγητές εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στον πρώτο όροφο την ώρα που μεταδίδοταν το δελτίο Ειδήσεων, με αποτέλεσμα , να διακοπεί στον αέρα. Οι καθηγητές, διαμαρτύρονταν στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαναντοπούλου, η οποία ήταν καλεσμένη σε πολιτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Το αίτημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών ήταν να τους δοθεί η δυνατότητα να διατυπώσουν τις απόψεις τους μέσα από μία σύντομη παρέμβαση στην εκπομπή που φιλοξενούσε την Υπουργό Παιδείας. Η υπουργός όμως είχε αντίθετη άποψη . Έτσι …φυγαδεύτηκε από πλαϊνή πόρτα και εν συνεχεία επενέβησαν ….μονάδες των ΜΑΤ που με πρωτοφανή βιαιότατα απομάκρυναν τους καθηγητές.

Το γεγονός της εισβολής των ΜΑΤ στην κρατική τηλεόραση θύμισε εποχές της Χούντας των στρατιωτικών (όχι ότι και η ΚΡΑΤΙΚΗ τηλεόραση εσχάτως δεν θυμίζει το ίδιο. Άλλωστε αυτό καθαυτό το γεγονός φανερώνει ότι η απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών και ο δημοκρατικός διάλογος είναι πλέον είδος εν ανεπαρκεία στο Ραδιομέγαρο της ΚΡΑΤΙΚΗΣ τηλεόρασης).

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο ότι σε αντίστοιχες «διαμαρτυρίες» αντιεξουσιαστών σε διάφορα ΚΡΑΤΙΚΑ κτήρια ( τηλεόραση, Υπουργεία κλπ) οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επεμβαίνουν και περιορίζονται σε θέση αναμονής μερικά τετράγωνα μακριά για να μην εξαγριώσουν τα …παιδιά.

Σε αντίθεση φυσικά με την «διαμαρτυρία» των ωρομίσθιων καθηγητών όπου οι εντολές που πήραν τα ΜΑΤ ήταν να κτυπάνε επί δικαίων και αδίκων.

Η αντίδραση της κυβέρνησης , μια μόλις ημέρα μετά την εξαγγελία των μέτρων της τρόικας, δείχνει πανικό και φόβο για επερχόμενη κοινωνική έκρηξη. Και με αντιδράσεις σαν την χθεσινοβραδινή της εισβολής των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΚΡΑΤΙΚΗΣ τηλεόρασης είναι σαν να ρίχνει λάδι στην φωτιά.

ΥΓ. Κυρία Διαμαντοπούλου και κ. Πολίτη . Στη δημοκρατία κύριο γνώρισμα είναι η πολυφωνία και όχι ο μονόλογος με προπαρασκευασμένες ερωτοαπαντήσεις. Αυτό είναι είναι γνώρισμα μιας άλλης επαχθούς απολυταρχικής πολιτικής ιδεολογίας……

ΠΗΓΗ: politis-gr.com