12 Μαΐου 2010

Μας έκαναν Πειραματόζωα της ευρωζώνης

ΛΙΓΕΣ ΜΟΛΙΣ ΗΜΕΡΕΣ μετά την ψήφιση του μηχανισμού στήριξης η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, παραδέχθηκε ότι θα μπορούσε να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των επιτοκίων δανεισμού από τις Βρυξέλλες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εφόσον άλλη χώρα της ευρωζώνης προσέφευγε με ευνοϊκότερους όρους.

Πειραματόζωα της ευρωζώνηςΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ επιβεβαιώνει απόλυτα τα δημοσιεύματα του «Ε.Τ.» σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως το πειραματόζωο της ευρωζώνης. Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι Ευρωπαίοι κινητοποιήθηκαν μόλις το πρόβλημα άγγιξε την Πορτογαλία και την Ισπανία ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άνοιξε το θησαυροφυλάκιό της για να αγοράσει κρατικά ομόλογα. Η κίνηση του κ. Τρισέ αποφόρτισε τις πιέσεις στα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας αλλά και των υπόλοιπων μελών της ευρωζώνης, που απέκτησαν ένα ισχυρό όπλο για να αποφύγουν την προσφυγή τους στο μηχανισμό στήριξης.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ έπεσε στα νύχια του ΔΝΤ με θεραπείες σοκ, που θα οδηγήσουν την οικονομία σε βαθιά ύφεση και ενδέχεται να διογκώσουν αντί να περιορίσουν το πρόβλημα του δημοσίου χρέους. Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας είναι εφιαλτικές. Εάν ο ρυθμός ανάπτυξης μειωθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα, πέραν των αρχικών προβλέψεων, τότε το δημόσιο χρέος θα εκτιναχθεί στο 160% του ΑΕΠ και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα τα επόμενα 10 χρόνια.

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΕΣ ότι η Ελλάδα έμεινε με το περίστροφο του ΔΝΤ στα χέρια όταν οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης φόρεσαν τα κράνη, που τους έδωσε εγκαίρως ο κ. Τρισέ…

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=7073&catid=7