20 Μαΐου 2010

Απάντηση Κουμουτσάκου στην Ευρωβουλή στην κατηγορία ότι η ΝΔ δεν ήθελε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στηριξης

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση για την οικονομική κρίση και την "Στρατηγική 2020", που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ, στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφέρθηκε και στο σχόλιο ενός Γερμανού Ευρωβουλευτή για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα του Μηχανισμού Στήριξης της ελληνικής οικονομίας:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Χρειάζεται μια απάντηση σε ορισμένα που ακούστηκαν νωρίτερα από έναν ή δύο συναδέλφους σχετικά με την θέση του ελληνικού κεντροδεξιού κόμματος για τον Μηχανισμό Στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ορισμένα πράγματα.

Η ΝΔ ουδέποτε αντιτάχθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας. Η ΝΔ είχε άλλη αντίληψη για τα μέτρα που θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί. Γιατί τα μέτρα που τώρα εφαρμόζονται είναι βέβαιο ότι οδηγούν την χώρα σε ύφεση και στασιμοπληθωρισμό.

Και αυτά είναι μέτρα που αποφάσισε μόνη της η κυβέρνηση. Χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη ενημέρωση και συνεννόηση με τα ελληνικά κόμματα και την ελληνική κοινωνία.

Η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε κάθε προηγούμενη συνεννόηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρεία πολιτική και κοινωνική συναίνεση.

Επαναλαμβάνω, η ΝΔ δεν αντιτάχθηκε στον Μηχανισμό Στήριξης Ε.Ε.-ΔΝΤ.

Σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ των εταίρων μας και τους ευχαριστούμε για την στήριξή τους.

Γι' αυτό υποστηρίξαμε με υπευθυνότητα ένα άλλο, αποτελεσματικό μείγμα πολιτικής. Υποστηρίξαμε την ανάγκη αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας αλλά και αναπτυξιακής πολιτικής.

Για να αποφύγει η Ελλάδα τον φαύλο κύκλο βαθιάς ύφεσης και καλπάζοντος πληθωρισμού, με δραματικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, αλλά και με αρνητικό αντίκτυπο για την Ευρώπη.