12 Ιουνίου 2010

Ικανοποίηση ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της κατασκευής των πάρκων στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης

Β.Παπαγεωργόπουλος: Σε δύο χρόνια η Θεσσαλονίκη θα έχει το ωραιότερο παραλιακό μέτωπο “στο κόσμο” συνεχίζουμε με την ίδια ένταση τον αγώνα μας για μια ποιο όμορφη και ποιο ανθρώπινη Θεσσαλονίκη.

«Ανάπλαση Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης – Τμήμα από το Βασιλικό Θέατρο έως τους Ομίλους Θαλασσίων Αθλημάτων»

Προϋπολογισμός 40.450.000 ευρώ.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά αυτοτελές και λειτουργικά αυτόνομο τμήμα του συνολικού έργου ανάπλασης της Νέας Παραλίας και εκτείνεται από το Βασιλικό Θέατρο έως τον όρμο Σαλαμίνας κι από το κρηπίδωμα έως τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και καταλαμβάνει επιφάνεια περίπου 80.000 τ.μ.

Το υπόλοιπο τμήμα του έργου της Ανάπλασης Νέας Παραλίας – από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο έως το Μέγαρο Μουσικής, συνολικού προϋπολογισμού 18.870.000 ευρώ έχει υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Μέτρο 7.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Σύμφωνα με τη μελέτη, στο πλαίσιο του έργου προγραμματίζεται διαμόρφωση επιφανειών πεζοδρόμων 49.700 τ.μ. με διάφορους τρόπους (χυτά δάπεδα, κυβόλιθοι μαρμάρου, ξύλινα δάπεδα, δάπεδα σκυροδέματος), πρασίνου 30.000 τ.μ. και νερού 190 τ.μ., ελαφριές κατασκευές μικρής κλίμακας (εργοτάξια πρασίνου και καθαριότητας, αναψυκτήρια, γήπεδα αθλοπαιδιών, υπαίθριο αμφιθέατρο εκδηλώσεων), κατασκευές για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου (υπαίθρια γλυπτοθήκη, υδάτινες επιφάνειες, παιδότοποι) και τη δημιουργία αλέας (δενδροστοιχίας) σε μήκος 1.103 μ. του παραλιακού πεζοδρόμου με 332 νέα δένδρα και συνολική φύτευση άνω των 870 νέων δένδρων, όπως και την κατασκευή ποδηλατόδρομου.

4 Μαρτίου 2010 είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση της Γ. Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή, με τον ο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. (κλικ)