02 Ιουνίου 2010

Βρούτσης για ασφαλιστικό: Το ΠΑΣΟΚ επιβάλλει θυσίες χωρίς ημερομηνία λήξης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Έσπειρε ανέμους με το Μνημόνιο και τώρα θερίζει θύελλες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Διαπραγματεύτηκε και συμφώνησε μόνη της, μακριά από τη Βουλή, τα κόμματα, τους φορείς και την κοινωνία.

Επέδειξε προχειρότητα και ερασιτεχνισμό, που αποτυπώθηκαν και στο κείμενο του Μνημονίου. Χαρακτηριστική είναι η αντίφαση ανάμεσα στις ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση, με το περιεχόμενο του Μνημονίου.

Κρίσιμα ζητήματα που αποτυπώθηκαν στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο ανατρέπονται, από το Μνημόνιο. Η κυβέρνηση φέρεται να αγνοεί το περιεχόμενο του παρότι το υπέγραψε.

Η έκπληξη από τη διαπίστωση αυτή, έχει μετατραπεί σε οργή από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της πατρίδας μας, που καλούνται να πληρώσουν πολύ ακριβά την αβελτηρία αυτή της κυβέρνησης.

Η διαφαινόμενη δραματική μείωση των συντάξεων, η απότομη αύξηση των χρονικών ορίων και των προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση χωρίς τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής, σε συνδυασμό με τις περικοπές που ήδη έχουν θεσμοθετηθεί για τις συντάξεις, διαμορφώνουν έναν σύγχρονο οικονομικό και κοινωνικό εφιάλτη.

Οι εξελίξεις αυτές, δικαιώνουν τη Ν.Δ. που αρνήθηκε να προσυπογράψει το Μνημόνιο και αφήνουν τη κυβέρνηση εξαιρετικά εκτεθειμένη για άλλη μια φορά.

Οι ανατροπές που έρχονται, δεν αναμένεται να προσδώσουν την απαιτούμενη βιωσιμότητα στο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Αποτελούν θυσίες χωρίς ημερομηνία λήξης, χωρίς προοπτική, χωρίς ελπίδα. Υπονομεύουν τη στοιχειώδη κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη που είναι απαραίτητες για την επιτυχία των στόχων του Μηχανισμού Στήριξης και την έξοδο της χώρας από την κρίση ».