08 Ιουλίου 2010

Εξωτερικά νέα... σύνταξη στα 70 για τα παιδιά μας...

Ουάσιγκτον - Η αμερικάνικη Κυβέρνηση έκανε μήνυση εναντίον της πολιτείας της Αριζόνα λόγω του νέου αμφιλεγόμενου νόμου για τη λαθρομετανάστευση. Η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η Πολιτεία ξεπερνά τις αρμοδιότητές της μιας και για τη λαθρομετανάστευση είναι υπεύθυνη η Ουάσιγκτον.
<>Η μήνυση της Κυβέρνησης υπογράφεται και από τους αρχηγούς της Αστυνομίας, των μεγαλουπόλεων της Αριζόνα, του Φοίνιξ και της Τούσκον. Ο Νόμος δίνει το δικαίωμα στην Αστυνομία, της Πολιτείας που συνορεύει με το Μεξικό, να συλλαμβάνει ανθρώπους απλά και μόνο με την υποψία ότι είναι λαθρομετανάστες ακόμα και αν έχουν χαρτιά, με το πρόσχημα του ελέγχου των δικαιολογητικών τους. Τον Μάιο είχαν γίνει πορείες διαμαρτυρίας εναντίον του Νόμου σε πολλές αμερικάνικες πόλεις

Ουάσιγκτον - Σύμφωνα με αμερικάνους ερευνητές το διαζύγιο είναι "κολλητικό". Όποιος έχει φίλους ή συγγενείς που έχουν χωρίσει έχει 75% πιθανότητες να χωρίσει και ο ίδιος. Ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα αφού μελέτησαν 12.000 περιπτώσεις διαζυγίων από το 1948. Ο βασικός λόγος είναι ότι ένα διαζύγιο στο περιβάλλον κάνει τον άνθρωπο να σκεφτεί περισσότερο για τον δικό του γάμο. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου χωρίζουν φίλοι φίλων υπάρχει 33% πιθανότητα να προχωρήσει το άτομο στο διαζύγιο. Το διαζύγιο δεν το αποτρέπει η ύπαρξη παιδιών στη οικογένεια μιας και αποδείχθηκε ότι οι παραστάσεις από χωρισμένους φίλους ή συγγενείς επηρεάζουν περισσότερο.

Ρύσελσχειμ - Η Opel ανακαλεί 15.500 Corsa του τελευταίου μοντέλου, κατασκευής 2010, μιας και παρουσιάζουν πρόβλημα στο χειρόφρενο. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο ατύχημα αλλά η μετατόπιση του συρματόσκοινου του χειροφρένου μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητά του και να μην πιάνει καλά.

Μόσχα - Βλάβη παρουσιάστηκε στην τουαλέτα, του αμερικάνικου τμήματος, του διαστημικού σταθμού ISS με αποτέλεσμα οι Αμερικάνοι να επισκέπτονται συχνά το ρώσικο τμήμα όπου η τουαλέτα λειτουργεί ακόμα. Βέβαια ακόμα και η τουαλέτα των Ρώσων να χαλάσει δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μιας και υπάρχει και τρίτη τουαλέτα στο συνδεδεμένο διαστημόπλοιο Σογιούζ. Και οι τρεις τουαλέτες είναι ρώσικης κατασκευής και στοιχίζουν 19 εκ. $ η κάθε μία.

Κολωνία - Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας θα κηρύξει στις 31 Ιουλίου την έναρξη των Gay Games στην Κολωνία, οι οποίοι θα βρίσκονται και υπό την αιγίδα του. Ο Βεστερβέλε έχει παραδεχθεί δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Βρυξέλλες - Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε χθες τις προτάσεις της για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην ΕΕ. Προτείνει μέχρι το 2060 να αυξηθεί σταδιακά η ηλικία συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια. Τώρα Ο Μέσος όρος συνταξιοδότησης στην Ευρώπη είναι λίγο πάνω αο τα 60 χρόνια ενώ από το 2012 στη Γερμανία το όριο για συνταξιοδότηση θα ανέβει σταδιακά στα 67 χρόνια.

Καμπούλ (® και όχι αυτή του Χρυσοχοΐδη) - Μετά από λάθος βομβαρδισμό από αεροπλάνο της διεθνούς "ειρηνευτικής" δύναμης ISAF στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν 5 Αφγανοί στρατιώτες.

Νέο Δελχί - Σε πολλαπλές επιθέσεις Μαοϊστών (υπάρχουν και τέτοιοι...) στην ΒΑ Ινδία σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 5 αστυνομικοί και 6 αντάρτες

Βαγδάτη - Σε βομβιστικές επιθέσεις σκοτώθηκαν χθες στο Ιράκ 33 άνθρωποι. Οι επιθέσεις έγιναν εναντίον σιιτών μουσουλμάνων.

Αβάννα - Η κομμουνιστική κληρονομική Κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο αποφάσισε μετά από μεσολάβηση της καθολικής εκκλησίας να απελευθερώσει 52 πολιτικούς κρατούμενους που είχαν καταδικαστεί το 2003 για συνεργασία με τις ΗΠΑ προς ανατροπή του καθεστώτος. Οι πρώτοι 5 θα απελευθερωθούν σήμερα και οι υπόλοιποι τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Κούβα κρατούνται σε φυλακές 167 πολιτικοί κρατούμενοι.

Στρασβούργο - Το Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζει σήμερα και αναμένεται να εγκρίνει με μεγάλη πλειοψηφία, τη συμφωνία swift μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. Η συμφωνία επιτρέπει στις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία χρηματικών συναλλαγών πολιτών της ΕΕ με εξωευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να "καταπολεμηθεί" η τρομοκρατία. Η συμφωνία αναμένεται να ισχύσει από την 1η Αυγούστου, ενώ η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα ορίσει εκπρόσωπό της που θα εγκρίνει αν υπάρχει λόγος να δίνονται τα στοιχεία.

Μόσχα/Ουάσιγκτον - Η πρόσφατη σύλληψη 10 Ρώσων κατασκόπων στις ΗΠΑ δεν έχει επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Μάλιστα αναμένεται να γίνει και ανταλλαγή κατασκόπων όπως γίνονταν στο Βερολίνο, στη γέφυρα Glienicker την εποχή του ψυχρού πολέμου!! Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρώσοι θα δώσουν τον πυρηνικό φυσικό Igor Sutjagin, που έχει καταδικαστεί για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ σε 15 χρόνια φυλακή, με αντάλλαγμα Ρώσους κατασκόπους που έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ.