18 Ιουλίου 2010

Ρόμπα έκανε ο Κυριτσάκης τους Κεγκέρογλου και ΣΙΑ

Στην επίθεση που δέχεται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δίνει απαντήσεις ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Δημήτρης Κυριτσάκης. Θεωρεί την ερώτηση που κατατέθηκε προς τη Λούκα Κατσέλη «αστήρικτη», καθώς τα στοιχεία που παρουσίασαν οι τέσσερις βουλευτές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς την υπουργό Οικονομικών, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Τιμοσίδης, Δημήτρης Βαρβαρίγος και Σάββας Εμινίδης, ζητούν να μάθουν γιατί ο μισθός του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρη Κυριτσάκη, ανέρχεται στα 9.039,40 ευρώ. Μεταξύ άλλων, ζητούν να μάθουν για το καθεστώς αποζημιώσεων του προέδρου, που, σύμφωνα με ΦΕΚ, ανέρχονται σε 350 ευρώ ανά συνεδρίαση της επιτροπής, για την απόδοση του προέδρου, αλλά και για την τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση, ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2009.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Δημήτρη Κυριτσάκη, μας είπε ότι τα πραγματικά στοιχεία της μισθοδοσίας του δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα που αναφέρονται στην ερώτηση. Πιο συγκεκριμένα, μετά από τον θόρυβο που προκλήθηκε στη Βουλή με την κατάθεση της ερώτησης, ζήτησε και πήρε από την Οικονομική Διεύθυνση της Επιτροπής Ανταγωνισμού βεβαίωση, στην οποία φαίνονται οι αποδοχές του από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2009, όταν τοποθετήθηκε, έως τις 31 Αυγούστου του 2010 (έχει προϋπολογιστεί και ο Αύγουστος για να προκύψει το 12μηνο) που αντιστοιχούν σε 40.110,95 ευρώ. Δηλαδή, αν κάνει κανείς τη διαίρεση, σε 12 μήνες προκύπτει το ποσό, περίπου, των 3.350 ευρώ.
Αν υπολογίσει κανείς το ποσό της αποζημίωσης του κ. Κυριτσάκη ανά συνεδρίαση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ερώτηση, το ποσό που προκύπτει αντιστοιχεί στα 52.500 ευρώ. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τη βεβαίωση της Οικονομικής Διεύθυνσης της Επιτροπής, δεν υπάρχει. Στην 3η παράγραφο της βεβαίωσης, αναφέρεται ρητά ότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του κ. Κυριτσάκη έχουν γίνει 73 συνεδριάσεις, χωρίς εκείνος να λάβει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση.

Διαβάστε ολόκληρη τη βεβαίωση των αποδοχών του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

http://www.zougla.gr/Uploads/avadistastavros/fax-960.jpg

Για να γίνει εύκολα η σύγκριση των δεδομένων, διαβάστε και την ερώτηση των τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.




Στο προσκήνιο, αυτό που αναμένεται, είναι η απάντηση της Λούκας Κατσέλη στο Κοινοβούλιο, ωστόσο, στο παρασκήνιο, ο Δημήτρης Κυριτσάκης είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένος από την ερώτηση, λέγοντας ότι, αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα, πρόκειται για παραπληροφόρηση. Τις επόμενες ημέρες, πρόκειται και εκείνος από την πλευρά του να δώσει τη δική του απάντηση, παρουσιάζοντας τη συγκεκριμένη βεβαίωση, αλλά και τα στοιχεία που δείχνουν ότι πρόκειται για άδικη επίθεση προς το πρόσωπό του σε σχέση με την απόδοση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μια και, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, η Επιτροπή έχει ανέβει έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη λειτουργίας τέτοιων επιτροπών.

«Γιʼ αυτό το σκοπό δουλεύω από νωρίς το πρωί έως το βράδυ», λέει, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Επιτροπής και αναφέρεται και στο σχόλιο της τοποθέτησής του, που έγινε προεκλογικά: «Όταν ο κ. Χατζηδάκης με κάλεσε στο γραφείο του και μου ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να με τοποθετήσει στη συγκεκριμένη θέση, του είπα ότι δεν ανήκω στην παράταξη της ΝΔ και μου απάντησε ότι δεν τον ενδιέφερε η πολιτική μου τοποθέτηση».