16 Ιουλίου 2010

Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον για χιλιάδες νέους που επιλέγουν τις σχολές της Αστυνομίας

Με αφορμή την ένστολη διαμαρτυρία από εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας στην Πλ. Συντάγματος ενάντια στο ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γιώργος Δρακούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwFpexCpPs08uXXziNqit8KmGEa0WB8drdsvYwz8ItqqY0JgWZY_5QgX2LR_YZW0RYQwqXrvHaZLZuiG8he-UatTtpGBl28aWZ3x0CoZCaiI5tPXwbV9-9kBjiH1IJAIo5SSffEvsQT8mG/s1600/drakoulis.jpgΔυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον για χιλιάδες νέους που επιλέγουν τις σχολές της Αστυνομίας, αλλά και γενικότερα τα σώματα ασφαλείας για να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά.

Όσοι εισήχθησαν στις σχολές μέσα από τις Πανελλαδικές εξετάσεις και όσοι νέοι θα εισαχθούν βλέπουν τα «δώρα» της Κυβέρνησης μέσα από το ασφαλιστικό και όχι μόνο, να τους προκαλούν «πονοκέφαλο» για το τι θα ακολουθήσει.

Ήδη πολλά αγόρια και κορίτσια ηλικίας 17 ετών που ήταν έτοιμοι να συμπληρώσουν στα μηχανογραφικά τους για τις σχολές της αστυνομίας…κάνουν πίσω, αφού βλέπουν τα χειρότερα να έρχονται.

Η ένστολη διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Τετάρτης από τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, για την «ασφαλιστική κατεδάφιση» που φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι η πρώτη απάντηση από αυτούς που παίζουν την ζωή τους καθημερινά «κορώνα γράμματα».

Και όλα αυτά την ώρα που τα χρόνια προβλήματα όπως η έλλειψη προσωπικού και άλλα παίρνουν διαστάσεις…

Πόσο θα βλέπουμε λοιπόν τους ανθρώπους αυτούς να απαξιώνονται?

Πόσο θα βλέπουμε το μέλλον των νέων να «μαυρίζει» επειδή το αποφάσισαν ορισμένοι?

Μέχρι πότε οι Έλληνες θα αισθάνονται ανασφαλείς όταν στην Αχαΐα, δεν υπάρχει ο αστυνόμος της γειτονίας?

Τι μπορούν να περιμένουν πια οι νέοι από την πολιτική της Κυβέρνησης?

Τι μπορούν να περιμένουν από έναν Πρωθυπουργό που προεκλογικά για το ασφαλιστικό και τα όρια συνταξιοδότησης δήλωνε: «επειδή έχω ρωτήσει πολλές φορές ειδικούς πάνω στο θέμα αυτό και ειδικούς και εδώ στην Ελλάδα, θεωρείται ότι αυτό δεν είναι το πρόβλημα για την εξυγίανση και την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, για αυτό εμείς έχουμε πάρει θέση για την μη αλλαγή των ορίων ηλικίας» και σήμερα πράττει το άκρως αντίθετο?

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ N.E. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ