29 Ιουλίου 2010

Ο ΠΑΟΚ δεν δίνει Πρωταθλήματα ρε! Δίνει κάτι καλύτερο: Ελπίδα και όραμα!

Απάντηση ΠΑΟΚτση σε σχόλιο αναγνώστη στο antinews που λέει ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε αντιποδόσφαιρο:

denkserotipota:

Είσαι και συ από αυτούς που το 2004 ήσουν απέναντι. Γιατί τότε έτσι το πήρες, με αντιποδόσφαιρο. Πως να παίξω τον Αίαντα βρε, θα μας τρελάνετε;;;;;;;; Ομάδα με 10 μύρια συνολικό μπάτζετ έχω, όταν ο Σουάρεζ πωλείται άνω των 25.

Οσο για τον επαναληπτικό, θα βγάλουμε λαρύγγια και ό,τι έρθει. Εμείς θα μαστε εκεί, όπως ήμασταν και χτες, και προχτές και μεθαύριο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. ΠΑΟΚ δε γίναμε ούτε για τα κύπελλα, ούτε για τα πρωταθλήματα.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά ομάδα, είναι άλλο πράμα. Είναι ο πρώτος που “τάραξε” νερά στην ελληνική κοινωνία ως φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Ποιος άλλος φορέας έχει τέτοια δυναμική;

Θα μπορούσα να πω πολλά για την πολιτεία, που της ζητάμε επιμόνως ρύθμιση χρεών και όχι χάρισμα και όλοι οι πολιτικοί κλείνουν αυτιά. Εμείς δε ζητάμε ΧΑΡΕΣ όπως άλλοι. Δε ζητάμε ούτε άρθρο 44, ούτε 99.

Οι προπαππούδες μας φέραν την ιδέα το ΄26 και οι παππούδες μας χτίσαν μόνοι τους το γήπεδο. Και μεις σήμερα συνεχίζουμε να ζούμε τον δικό μας μύθο, μέχρι ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ να βγάλει το μαύρο χρώμα από πάνω του και να ανοίξει τα φτερά του.

Εμείς οι 22000 μέτοχοι, από τον οβολό μας στήσαμε το όραμα και στηρίζουμε το όνειρο. Εμείς οι 19200 που πήραμε και φέτος σε τέτοια κρίση το διαρκείας μας. Ξέρω πολλούς που δεν μπόρεσαν να ανανεώσουν γιατί “δε βγαίναν” οικονομικά. Οσο αντέξουμε. Βλέπετε ο λαός του ΠΑΟΚ είναι περίεργος. Ποτέ δε τα πήγε καλά με τους “λεφτάδες”.

Ο ΠΑΟΚ είναι (το ξαναλέω), ο μοναδικός φορέας που επαναστάτησε στο κατεστημένο ετών και τάραξε λιμνάζοντα νερά, σε μια κοινωνία που κοιμόταν και δυστυχώς συνεχίζει να κοιμάται.

Οσοι μπορείτε πάτε και πάρτε μυρωδιά 3-4 ώρες πριν αρχίσει ματς στην Τούμπα. Εκεί θα δείτε έναν άλλο κόσμο. Τον κόσμο που ελπίζει σε κάτι διαφορετικό. Τον κόσμο που όταν του δώσεις όραμα, στηρίζει, ακολουθεί και δίνει παραπάνω από αυτά που μπορεί, για να το ζήσει.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε στον οπαδό του, στον απλό καθημερινό άνθρωπο που ακολουθεί την ομάδα εδώ και 3 χρόνια, αυτό που δε του έχει δώσει κανένας άλλος στη ζωή του. Ελπίδα, όραμα και προοπτική. Αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις από μακριά. Δε σας κατηγορώ, ούτε σας κρίνω, μιας και εκφράζετε την πάγια άποψη του μέσου Ελληνα. Που ξέρει τα πάντα και έχει άποψη για όλα και για όλους, χωρίς να έχει γνώση και εμπειρία. (Μας το μαθε καλά ο ανδρέας αυτό).

Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι γίνεται στην Τούμπα. Δεν έχετε καταλάβει ότι ο ΠΑΟΚ είναι κοινωνικό φαινόμενο προς εξέταση. Και είναι φαινόμενο και κάτι ιδιαίτερο, γιατί σε αυτή τη σχέση μεταξύ ομάδας και οπαδού δεν υπάρχει ιδιοτέλεια. Αν υπήρχε, θα έπρεπε να είχε σβήσει πριν πολλά χρόνια αυτή η ομάδα.

Αν υπάρχει πολιτικός που θέλει να αναστήσει αυτή τη χώρα, ας κοιτάξει τι έγινε στον ΠΑΟΚ. Από διαλυμένος και “πεθαμένος” αναστήθηκε. Αναστήθηκε μέσα από τις στάχτες του. Αναστήθηκε μόνος του. Αναστήθηκε γιατί βρέθηκε ένας από εμάς, να μπει μπροστά και να τραβήξει πρώτος κουπί. Ξεκινήσαμε λίγοι με μια βαρκούλα και τώρα έχουμε καράβι. Το καράβι μπήκε στο ποτάμι και δε γυρίζει πίσω.

Δεν ξέρω που θα φτάσει το καράβι, αλλά να ξέρετε πολύ καλά, ότι ο στόχος μας δεν είναι ούτε ένα πρωτάθλημα, ούτε ένα κύπελλο. Αυτά εμάς δε μας νοιάζουν το είπα και παραπάνω. Δεν είναι αυτά η Ιθάκη μας. Μας νοιάζει το ταξίδι. Και το ταξίδι αυτό είναι πολύ γλυκό. Εχει τις περιπέτειές του, τις χαρές και τις λύπες του.

Αφήστε μας στην ησυχία μας, να απολαύσουμε το ταξίδι μας.
Ηρθε η ώρα να κάνω κουπί. Σας αφήνω και θα τα ξαναπούμε, όταν βρεθώ στην κουπαστή να πάρω αέρα.

Να σας πω και το κόλπο που περνάμε καλά εδώ πάνω στα γρήγορα. Σε αυτό το καράβι, όλοι δουλεύουμε και το κάνουμε με χαρά.
Αλλά βρήκαμε καπετάνιο με όραμα και ψυχή. Βρες και συ ρε πατρίδα έναν καπετάνιο (όχι για κανό, αλλά για καράβι), να κάνω κουπί όλη μέρα. Και μη μου δώσεις τίποτα. Δε θέλω τίποτα πίσω από τον κόπο μου. Δώσε μου όραμα και θα στα δώσω όλα. Δώσε μου ελπίδα, δώσε μου προοπτική.

Μη φωνάζεις ρε Θόδωρεεεεεεεεεεεε.. Ερχομαιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ!