16 Ιουλίου 2010

Ο Σαμαράς δεν μπορεί να σώσει και τον λαό και το «σύστημα»

Πάντα στην Ιστορία συγκρούονταν δύο αντίρροπες δυνάμεις. Έτσι και τώρα. Από την μια μεριά έχουμε το λαό με του κομμένους μισθούς, τις τσεκουρωμένες συντάξεις, τα απλήρωτα δάνεια και τα λουκέτα στα μαγαζιά και από την άλλη εκείνους που ευθύνονται για την κρίση, εκείνους που την προκάλεσαν.

Ποιοι όμως την προκάλεσαν; Μόνο το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ;

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Αϊνστάιν για να αντιληφθεί ότι υπήρξε σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του (αδύναμου) Κώστα Καραμανλή με στόχο την μετάλλαξη του «Γιωργάκη» σε «Γιώργο» και την ανάδειξή του τελικά σε παντοδύναμο πρωθυπουργό με μοναδικό στόχο να υποτάξει την χώρα στο ΔΝΤ .

Η Ιστορία θα καταγράψει ασφαλώς τους εμπνευστές του σχεδίου εξόντωσης της Ελλάδος – άλλωστε δεν είναι και τόσο δύσκολο να τους διακρίνουμε στους κύκλους της αμερικανοκινούμενης Παγκοσμιοποίησης κλπ κλπ. Προς το παρόν όμως μας φτάνει ότι γνωρίζουμε επακριβώς τους εγχώριους στυλοβάτες του σχεδίου, εκείνους χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσε ποτέ να υλοποιηθεί.

Είναι το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής εργολάβων – προμηθευτών – εκδοτών που λυμαίνονται αυτόν τον τόπο από εποχής Ανδρέα Παπανδρέου. Όλοι εκείνοι που δίνουν από τα παλάτια τους στην Εκάλη εντολές στήριξης με κάθε μέσον του Γιωργάκη που έγινε Γιώργος, στους ελεγχόμενους από αυτούς πάμπλουτους δημοσιογράφους των καναλιών και των εφημερίδων.

Αποτελεί επίσης μέγιστο αποπροσανατολισμό η απόδοση των ευθυνών της κρίσης μόνο στην «ανεπάρκεια», ή την «ανικανότητα» των προηγούμενων κυβερνήσεων και στο «πελατειακό» πολιτικό σύστημα.

Η κρίση είναι αποτέλεσμα ΚΑΙ της απίστευτης διαπλοκής που κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Πόσες φορές ξεπερνάει το δημόσιο χρέος αυτά που έφαγαν οι κάθε λογής κρατικοδίαιτοι εργολάβοι και προμηθευτές μαζί με τους λαδιάρηδες πολιτικούς όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί δεν μιλάει κανείς γι αυτό; Γιατί κανείς δεν λέει «φέρτε τα λεφτά πίσω»; Γιατί δεν κατάσχεται η περιουσία της κάθε «Μήζενς»; Πόσο επί του χρέους κάνει το 2% που έδινε διαχρονικά η Ζήμενς στα κόμματα για μίζες; Σε πόσα δισεκατομμύρια ανέρχεται η περιουσία εκείνων που δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους και έγιναν δυνάστες της Ελλάδας; Μήπως φτάνουν για να ισοσκελισθεί το χρέος;

Το «σύστημα» δεν ήταν μόνο «ανεπαρκές», «ανίκανο» και «πελατειακό». Ήταν κυρίως βαθειά διαπλεγμένο και απέραντα διεφθαρμένο. Από τα λεφτά που έδινε η ΕΟΚ για ανάπτυξη και πήγαιναν στα αγροτικά μπουζούκια μέχρι τις μίζες που εισέπρατταν υπουργοί και κόμματα για να υπογράψουν συμβάσεις υπάρχει και βασιλεύει η ίδια νοοτροπία ρεμούλας

Όποιος αμφιβάλει ας αναρωτηθεί γιατί δεν εξετάστηκε ακόμα ο Σωκράτης Κόκκαλης από την Εξεταστική. Τολμάνε οι λαλίστατοι, κατά τα άλλα, βουλευτές να το φέρουν απέναντί τους;

Ποιος λοιπόν θα μας σώσει; Αυτοί που προκάλεσαν την κρίση και τα φερέφωνά τους;

Γιατί επαναλαμβάνουμε αυτά τα χιλιοειπωμένα; Επειδή δεδομένης της ανεπάρκειας της αριστερής αντιπολίτευσης και της ένταξης του Καρατζαφέρη και των λοιπών εξαπτέρυγων στις δυνάμεις που στρέφονται κατά του λαού, μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί ηγηθεί ενός παλλαϊκού κινήματος εναντίον του ΔΝΤ.

Με εξαίρεση όμως τον πολιτικό λόγο του (λόγος ανατρεπτικός και ελπιδοφόρος) η σημερινή ΝΔ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ιστορικό καθήκον. Έγινε το Συνέδριο, άλλαξε η Ιδεολογία, ανανεώθηκαν τα όργανα, αλλά η νοοτροπία παραμένει η ίδια. Βαθειά «συστημική», των αναλύσεων και του …καναπέ.

Και τι να πούμε για όλους εκείνους που προσπαθούν εναγωνίως οι κακόμοιροι να περάσουν το «νέο μήνυμα» από τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τα ΜΜΕ, την διαπλοκή με λίγα λόγια. Πετσοκόβουν τον μήνυμα του Σαμαρά, κονταίνουν καθημερινά τις ελπίδες που γέννησε η ανάδειξή του στην ηγεσία του λαού.

Απλές και καθαρές κουβέντες: Δεν μπορεί να παράγουν πολιτική στη ΝΔ όσοι ήταν υπέρ του ΔΝΤ, όσοι υπέθαλψαν του εξευμενισμό της Τουρκίας, όσοι έκαναν πολιτικές καριέρες στα σαλόνια της Εκάλης και όσοι απογοήτευσαν τον κόσμο επί προηγούμενης κυβερνήσεως.

Όσο αυτό δεν θα αλλάζει, τόσο η ΝΔ δεν θα βλέπει Θεού πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις και στον κόσμο.

Και όπως έχουμε ξαναπεί, εκείνοι που οδήγησαν την χώρα μέχρι εδώ, ποτέ δεν τον «πήγαν» τον Σαμαρά. Και ποτέ δεν θα τον «πάνε».

Μόνο με τον λαό μπορεί να πάει ο Σαμαράς. Μόνο τα συμφέροντα του λαού μπορεί να υπερασπιστεί. Ας βγει επιτέλους από τα γραφεία της Ρηγίλλης και ας πάει κοντά στον κόσμο που περιμένει όραμα, ελπίδα και ηγέτη.

Οι σύμμαχοι που θα βρει στο δρόμο είναι περισσότεροι και ισχυρότεροι από όσους μπορούν να του πάνε οι διάφοροι καλοθελητές που τον τριγυρίζουν.

ΠΗΓΗ: http://www.antinews.gr/?p=53999