07 Ιουλίου 2010

Η Μπατζελή κατά Δημάρχων της ΝΔ

Το νέο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, που είναι ο φορέας διαχείρισης του Δάσους Συγγρού, ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά παράδοση, κι επειδή το Δάσος Συγγρού βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Αμαρουσίου, της Κηφισιάς και των Μελισσίων, στο Δ. Σ. του ΙΓΕ μετείχαν και οι Δήμαρχοι των τριών αυτών Δήμων, οι οποίοι αναλάμβαναν και την ευθύνη της πυροπροστασίας του Δάσους, με κύριο εκφραστή σε πρωτοβουλίες τον Δήμο Αμαρουσίου, στα όρια του οποίου βρίσκεται το μεγαλύτερο τμήμα του Δάσους.
Η νέα διακυβέρνηση όμως των Παπανδρελλήνων του Τζέφρεϊ και της Μπατζελή, δεν γουστάρει προφανώς που το Μαρούσι, η Κηφισιά και τα Μελίσσια έχουν Νεοδημοκράτες Δημάρχους. Γιατί η "προοδευτική" αντίληψη λέει ότι με το Περιβάλλον και την προστασία του ασχολούνται μόνο όσοι έχουν...πράσινη ως και ροζ απόχρωση. Που ακούστηκε, Δήμαρχοι της "Δεξιάς" να είναι υπεύθυνοι για την προστασία του Δάσους;; Έξω λοιπόν από το Δ. Σ. του ΙΓΕ οι Δήμαρχοι, μέσα κάτι καθηγητές, οι οποίοι βέβαια ανάθεμα κι αν ξέρουν που πέφτει το Δάσος Συγγρού, κι ανάμεσά τους ένας...αγρότης κι ένας...συνταξιούχος.
Ο Δήμος Αμαρουσίου εξέδωσε ήδη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου με την οποία θέτει την Υπουργό προ των ευθυνών της, αν συμβεί κάτι κατά τους θερινούς μήνες, καθώς τόσα χρόνια, το Υπουργείο ήταν άφαντο στο Δάσος Συγγρού και μόνο οι Δήμοι φρόντιζαν για την προστασία του.