15 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Αν και δεν ικανοποιήθηκαν τα οικονομικά αιτήματα των πολιτών του νομού μας, δηλώνω ικανοποιημένος από την κατανόηση που έδειξαν όλοι οι υπουργοί. Χαίρομαι γιατί διαπιστώνω ότι έχουν ανοιχτές πόρτες έναντι των προβλημάτων, των πολιτών και των νομαρχών». Με αυτή τη δήλωση ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης ολοκλήρωσε σήμερα αργά το μεσημέρι τις επαφές που είχε με Υπουργούς της κυβέρνηση για την προώθηση θεμάτων του νομού Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, στις 9.30 το πρωί ο κ. Ψωμιάδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί στη Νομαρχία μέρος της επιχορήγησης που οφείλεται για το 2009. Συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεσα συνεργασία με τον συντονιστή του νομαρχιακού έργου Γ. Τσαμασλή για την καλύτερη προώθηση δράσεων για τον τουρισμό. Επίσης, μετά τη έντονη προ ημερών διαμαρτυρία του Νομάρχη για την παντελή απουσία της Θεσσαλονίκης από την τουριστική καμπάνια του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ο κ. Νικητιάδης υποσχέθηκε ότι άμεσα θα κυκλοφορήσει ειδικό διαφημιστικό σποτάκι για τη βόρεια Ελλάδα. Τέλος, συμφωνήθηκε να εκπονηθεί ιδιαίτερο πρόγραμμα για προσέλκυση μαθητικού τουρισμού από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία.

Αμέσως μετά, στις 10 το πρωί, ο κ. Ψωμιάδης είχε έκτακτη συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Η συζήτησή τους περιστράφηκε σε θέματα που αφορούν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και την προεκλογική πορεία του κ. Ψωμιάδη.

Λίγο αργότερα, στις 11.00, ο Νομάρχης συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρη Παμπούκη τον οποίο ενημέρωσε διεξοδικά για τα σημαντικότερα προβλήματα της Νομαρχίας και ζήτησε τη βοήθειά του.

Στις 12.00 το μεσημέρι ο κ. Ψωμιάδης είδε τον Υφυπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργο Ντόλιο, ο οποίος ενημέρωσε ότι είναι έτοιμο μέρος των διακοσίων συμβάσεων ορισμένου χρόνου που είχε ζητήσει η Νομαρχία.

Στη μία και μισή ο Νομάρχης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα διεκπεραιωθούν οι υπάρχουσες εκκρεμότητες στην Υπηρεσία των Εντελλομένων.

Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση του κ. Ψωμιάδη με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, στις 3 και μισή το μεσημέρι. Παρουσία του υφυπουργού Γ. Μαγκριώτη, του γ.γ. του υπουργείο κ. Οικονομίδη και του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Ηρακλή Δρούλια, ο κ. Ρέππας δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στη συντήρηση του επαρχιακού οδικού με κονδύλια του υπουργείου, ενώ κάποια επιπλέον κονδύλια θα διεκδικήσει μέσω Κατσέλη για νέα μικρά έργα αλλά και για τη σχολική στέγη.