23 Ιουλίου 2010

Κούλογλου: Υπήρξα θύμα εκβιασμού και μόλις τον κατήγγειλα στην Αστυνομία σταμάτησαν τα δημοσιεύματα... του troktiko εννοείται...

Υπήρξα προσωπικά θύμα κυκλωμάτων που χρησιμοποιούν αυτές τις πιο σκοτεινές πλευρές του Τύπου και του διαδικτύου ελληνικής κοπής. Πριν από έναν μήνα, μια νεότευκτη, περιθωριακή εφημερίδα δημοσίευσε ένα πρωτοσέλιδο, ψευδές και συκοφαντικό άρθρο εναντίον μου με τίτλο «Πράσινο golden boy ενός εκατ. ευρώ στην ΕΡΤ». Αν διάβαζε κανείς τα ψιλά γράμματα στις μέσα σελίδες, θα μάθαινε ότι αυτό το εκατομμύριο το είχα εισπράξει στο παρελθόν και σε διάστημα 10 χρόνων, αλλά σύμφωνα με τον Γκέμπελς, όσο συκοφαντείς τόσο στο τέλος κάτι θα μείνει.

Τις επόμενες μέρες το troktiko παρουσίασε το φανταστικό εκατομμύριο ούτε καν ως αμοιβή του παρελθόντος, αλλά ως το ύψος του νέου συμβολαίου-σκανδάλου που υποτίθεται ότι υπέγραψα με την ΕΡΤ! (με βάση τις νέες ρυθμίσεις, μετά ΔΝΤ, κανείς στην ΕΡΤ δεν μπορεί να αμείβεται με περισσότερο από 70.000 τον χρόνο, αλλά, σύμφωνα με τον Γκέμπελς, όσο μεγαλύτερο ψέμα πεις, τόσο πιο πολύ γίνεται πιστευτό).

Ακολούθησε μπαράζ παρόμοιων εξωφρενικών αναρτήσεων από το troktiko και συγγενή μπλογκ, μιας τηλεοπτικής εκπομπής και της ραδιοφωνικής εκπομπής που παρουσίαζε ο Σ. Γκιολιας. Ένα άρθρο ζητούσε να επιστρέψω τους μισθούς που είχα πάρει και ένα άλλο να ξεκινήσει δικαστική έρευνα εναντίον μου! Στο τέλος, δέχτηκα ανώνυμο τηλεφώνημα, στο οποίο μου ζητήθηκε να καταβάλω 30.000 ευρώ για να σταματήσουν τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις που από εδώ και στο εξής θα συμπεριελάμβαναν και τα παιδιά μου...

Δεν έχω κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να υποστηρίξω ότι η εφημερίδα, το troktiko και ο υπεύθυνός του ή άλλα μπλογκ είχαν σχέση με τον εκβιασμό, που καταγγέλθηκε στην αστυνομία (οπότε σταμάτησαν και τα δημοσιεύματα). Όπως, άλλωστε, δεν έχει σχέση η συμπεριφορά του troktiko με τη δολοφονία του υπεύθυνού του: αν και η προκήρυξη δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει, υποθέτω ότι η «Σέχτα» θα τον θεωρεί εκπρόσωπο της «λούμπεν μικροαστικής τάξης» που έχει καταδικάσει σε θάνατο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η επαχθής δολοφονία Γκιόλια δίνει την αφορμή να συζητήσουμε για την ελευθερία της έκφρασης και το διαδίκτυο καθώς και για το αν εκτρέφουμε μια κοινωνία-ζούγκλα. Γιατί μόνο σε τέτοιες κοινωνίες εμφανίζονται ζώα με άγριες διαθέσεις, όπως η Σέχτα των λεγόμενων Επαναστατών.