01 Ιουλίου 2010

Εξωτερικές ειδήσεις - Ο Χριστιανοδημοκράτης Wulff νέος Πρόεδρος της Γερμανίας και επαφές Υπ. Ισραήλ-Τουρκίας ;)

Βερολίνο - Ο Χριστιανοδημοκράτης Wulff αναδείχθηκε στη τρίτη ψηφοφορία Πρόεδρος της Γερμανίας. Ο Κυβερνητικός συνασπισμός που διέθετε 644 εκλέκτορες κατάφερε να εκλέξει τον Wulff στην τρίτη ψηφοφορία, όπου αρκούσε η απλή πλειοψηφία, με 625 ψήφους.
Ο Wulff, στις προηγούμενες δύο ψηφοφορίες, όπου χρειάζονταν απόλυτη πλειοψηφία (623), είχε καταφέρει να πάρει μόνο 600 και 615 ψήφους. Βέβαια ο αντίπαλός του, Gauck, που προτάθηκε από τους Σοσιαλδημοκράτες (333 εκλέκτορες) και τους Πράσινους (129), δεν μπόρεσε να τον απειλήσει σε καμία από τις τρείς ψηφοφορίες και στην τρίτη πήρε μόνο 494 ψήφους μιας και οι Αριστεροί που είχαν 124 εκλέκτορες δεν τον ψήφισαν μαζικά. Ο νέος Πρόεδρος είναι 51 ετών και μέχρι χθες ήταν Πρόεδρος του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας (Αννόβερο).

Τόκιο - Μόλις λίγους μήνες μετά την ανάκληση 8 εκ αυτοκινήτων, μια νέα ξεφτίλα απειλεί την, σύμφωνα με έλληνες "ειδικούς", ασφαλέστερη εταιρία αυτοκινήτων στον κόσμο. Ένα πρόβλημα στον κινητήρα δημιουργεί προβλήματα στη σειρά Lexus και Crown της Toyota. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας "στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να σβήσει ο κινητήρας εν κινήσει και να μην είναι δυνατή η επανεκκίνησή του". Η ακριβής αιτία του προβλήματος δεν έχει μέχρι τώρα εξακριβωθεί. Το πρόβλημα μπορεί να αφορά μέχρι και 270.000 οχήματα της σειράς Lexus GS350, GS450h, GS460, IS350, LS460, LS600h και LS600hL και της σειράς Crown. Τα 90.000 έχουν πωληθεί στην Ιαπωνία και τα υπόλοιπα στο εξωτερικό. Μόλις πριν λίγες μέρες αποσύρθηκαν από τις ΗΠΑ 17.000 αυτοκίνητα της Toyota όταν ανακαλύφθηκε ότι είχαν μεγαλύτερη από την επιτρεπτή απώλεια καυσίμου ενώ πριν μερικούς μήνες αποσύρθηκαν 8 εκ. αυτοκίνητα που παρουσίαζαν πρόβλημα στο γκάζι και το φρένο και η εταιρία πλήρωσε στις ΗΠΑ πρόστιμο 16,4 εκ $, χώρια τις αποζημιώσεις για τα ατυχήματα που προκλήθηκαν.

Ουάσιγκτον - Η Αλ Κάιντα σχεδιάζει να εκδώσει αγγλόφωνη εφημερίδα με τον τίτλο "Inspire" που να απευθύνεται σε άγγλους και αμερικάνους μουσουλμάνους, προκειμένου να στρατολογήσει ευκολότερα μέλη. Την είδηση επιβεβαίωσε και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία των ΗΠΑ προσθέτοντας ότι η εφημερίδα θα εκδίδεται μάλλον στην Υεμένη.

Τελ Αβίβ - Για πρώτη φορά μετά την αιματηρή επέμβαση των Ισραηλινών στο τούρκικο πλοίο του στόλου της ελευθερίας, το Ισραήλ και η Τουρκία ήρθαν σε επαφή, μέσα από συνάντηση του τούρκου ΥΠΕΞ Νταβούτογλου και του ισραηλινού Υπ. βιομηχανίας Μπεν-Ελιζέρ. Η συνάντηση έγινε μυστικά στην Ελβετία, μετά από έγκριση του Νετανιάχου, διέρρευσε ως τόσο από τα ισραηλινά ΜΜΕ... προκειμένου οι Ισραηλινοί να κάνουν τους Τούρκους λίγο ρόμπα και να αποδείξουν ότι οι λεονταρισμοί τους ήταν εκ του ασφαλούς και άνευ ουσίας... αυτά για όσους πίσω από την επέμβαση πριν ένα μήνα έβλεπαν "ευκαιρία Ελλάδας-Κύπρου να συμμαχήσει με το Ισραήλ εναντίον του κοινού εχθρού της Τουρκίας"... να έχουμε υπόψη μας ότι αυτοί τα βρίσκουν πάντα μιας και είναι αδερφάκια...
.