30 Αυγούστου 2010

Με δάνειο από την ΕΤΕ η εξόφληση χρεών των νοσοκομείων... το 2001...

Έλα ρε! Δεν το πιστεύω! Έκαναν και επί ΠΑΣΟΚ χρέη τα νοσοκομεία; Γιατί εγώ ακούγοντας MEGA νόμιζα ότι ο Καραμανλής ο λεχρίτης τα διέλυσε... δεν είχα καταλάβει ότι τα παρέλαβε διαλυμένα...

Με δάνειο από την ΕΤΕ η εξόφληση χρεών των νοσοκομείων

15/06/2001

Προς οριστική λύση βαίνει το μείζον πρόβλημα των οφειλών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η τακτοποίηση των οφειλών προς τους εισαγωγείς αντιρετροϊκών φαρμάκων που λαμβάνονται από τους ασθενείς που πάσχουν από Aids.

Με βάση τη συμφωνία της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των τριών κλάδων που προμηθεύουν τα νοσοκομεία με φάρμακα, νοσοκομειακό και ιατρικό εξοπλισμό, το χρέος των 350 δισ. δρχ. (ΣΣ. 1 δις ευρώ παρακαλώ!) θα εξοφληθεί από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με μια έκπτωση της τάξεως του 3,5%.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχανιών η ρύθμιση των οφειλών, που θα γίνει με τροπολογία του κ. Γ. Δρυ δεν περιλαμβάνει τα φάρμακα που χρησιμοποιούν οι ασθενείς του Aids. Υπενθυμίζεται ότι για τα φάρμακα αυτά υπάρχει πρόγραμμα δωρεάν χορήγησής τους από το υπουργείο Υγείας. Για το πρόγραμμα αυτό έχει επιχορηγηθεί με σημαντικό ποσό ο ΕΟΦ, όμως για γραφειοκρατικούς λόγους, όπως αναφέρει εκπρόσωπος των εισαγωγέων φαρμάκων, καθυστερεί η εξόφληση τιμολογίων αξίας ανώ των 7 δισ. δρχ., χρέος που έχει συσσωρευθεί την τελευταία διετία.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_15/06/2001_5005923