26 Αυγούστου 2010

7-11-2010: η ώρα της τιμωρίας

Η «ΜΙΚΡΗ» είδηση είναι ότι σε ένα μήνα αυτή η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα εξοντωτικά μέτρα φόρων, δασμών και περικοπών που θα γονατίσουν τους πάντες και θα αποτελειώσουν όσους πνέουν τα οικονομικά λοίσθια.

Η «μεγάλη» είδηση είναι... ότι στο όνομα κάποιων ανωνύμων και νεφελωδών συνωμοσιών θριαμβευτικά οι υπουργοί (και ο πρωθυπουργός τους) βγάζουν από το γκαράζ της Βουλής και ενεργοποιούν πάλι εκείνες τις τερατώδεις, πανάκριβες, θωρακισμένες Μερσεντές, για να μην κινδυνεύσει –λένε– η ζωή τους από κάποιους τρομοκράτες νέας κοπής. Και φυσικά πάνε πίσω στον ΟΔΔΥ τα μικρά δήθεν οικονομικά υβριδικά αυτοκίνητα των 1.400 κυβικών που είχε καθιερώσει η νέα διακυβέρνηση δήθεν για λόγους οικονομίας.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΦΡΩΝ Έλληνας αμφιβάλλει πλέον ότι πριν προχωρήσει πολύ ο δεύτερος χρόνος αυτής της κυβέρνησης αυτές οι «ρωγμές» θα μεγαλώσουν και θα καταστούν τεράστιες πύλες για να επιστρέψει αυτή η χώρα πλησίστια σε εκείνη την πρώτη δεκαετία του 1980. Στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όταν ο τότε πρωθυπουργός και πατέρας του σημερινού αποφαινόταν με κυνικότητα: «Όλοι κάνουμε κάποιο δωράκι στον εαυτό μας, αλλά όχι και μισό δισεκατομμύριο!»

Ήταν η φράση που όριζε μια ολόκληρη φιλοσοφία και μια τακτική που εφαρμόστηκαν όλα τα χρόνια της πράσινης εξουσίας και κατέστησαν πάμπλουτους τόσους και τόσους από τους παλαιούς αφισοκολλητές του Κινήματος.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ όλα αυτά και δεν επιστρέφουν τυχαία αυτές οι αναμνήσεις. Είναι επειδή σε εβδομήντα ημέρες αυτός ο λαός θα προσέλθει στις κάλπες και με αφορμή και πρόσχημα την εκλογή των νέων τοπικών του αρχόντων θα κληθεί να επιβραβεύσει όσα έγιναν και όσα διεπράχθησαν τους δεκατρείς μήνες της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Κάποιος θα έλεγε κάθε θαύμα τρεις ημέρες, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό. Πρόκειται για κάτι πικρότερο και απείρως πιο κυνικό: Αφού ξεγέλασαν τόσους και τόσους στο όνομα του ανοικτού που διαλογισμού και πλήθους άλλων φραστικών ανοησιών, αφού κατόρθωσαν με τα καμώματά τους να μας καταστήσουν και να μας καταντήσουν αθύρματα του ΔΝΤ και ευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγήν, αφού μας στέρησαν από κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών, αφού μας λήστεψαν και μας ταπείνωσαν, τώρα έχουν το θράσος να ζητούν την επιβράβευση για τα κατορθώματά τους αυτά.

ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ διαφάνεια αλλά όλα πλέον γίνονται εν κρυπτώ και παραβύστω. Υπεσχέθησαν καλύτερες ημέρες και προσέφεραν έναν εργατικό Μεσαίωνα. Να το πούμε απλά, με μια φράση: «Δεν ξέρουμε σε τρία ή πέντε χρόνια ποιες πολυκατοικίες και ποιες βίλες θα έχουν αποκτηθεί σε κάποια άλλη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.»

(ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΦΑΡΑΚΟΣ)
(Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.com/2010/08/7-11-2010.html