19 Αυγούστου 2010

Λουκουκέτο σε 7 γραφεία Τύπου στο εξωτερικό

«Την αναστολή λειτουργίας επτά Γραφείων Τύπου & Επικοινωνίας στο εξωτερικό αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Ενημέρωσης κάνοντας έτσι πράξη σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Τα γραφεία των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται βρίσκονται σε Λισσαβόνα, Δουβλίνο, Κοπεγχάγη, Πράγα, Ζάγκρεμπ, Βοστώνη και Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με τη Γενική γραμματεία, το έργο τους θα καλυφθεί από άλλα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας αλλά και από την Κεντρική Υπηρεσία.

Όπως σημειώνεται, από την αναστολή της λειτουργίας των Γραφείων αυτών προκύπτει συνολική ετήσια εξοικονόμηση 1.475.000 ευρώ από τα λειτουργικά έξοδα και τους μισθοί του απασχολούμενου προσωπικού.

Παράλληλα αποφασίσθηκε σημαντική μείωση του προσωπικού που ήταν τοποθετημένο σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό κατά 82 άτομα (από 186 άτομα πέρυσι) «εξοικονομώντας» έτσι 4.900.000 ευρώ ετησίως.

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων για αντικειμενική διαδικασία επιλογής στελεχών των Γραφείων Τύπου & Επικοινωνίας στο εξωτερικό»

Δεξί Εξτρέμ: Δεν το κατάλαβα αυτό με την εξοικονόμηση από μισθούς!!! Θα απολύσουν Δημοσίους υπαλλήλους και θα γλυτώσουν τους μισθούς τους, γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που δουλεύουν στα γραφεία τύπου; Γιατί αν απλώς τους αλλάξουν θέση και συνεχίζουν να του πληρώνουν αλλού... παπάρια εξοικονόμηση κάνουν...