19 Αυγούστου 2010

Προβόπουλος: «Αφήνουμε πίσω το φαύλο κύκλο»... στον οποίο ήμουν κεντρικό πρόσωπο

Η δήλωση αυτή του Προβόπουλου αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ντροπή όχι μόνο από τους πολιτικούς αλλά και από τους ξεφτιλισμένους που βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις! Ποιο φαύλο κύκλο αφήνεις πίσω σου ρε τσαρλατάνε... αφήνεις πίσω σου το κύκλο στον οποίο ήσουν κεντρικό πρόσωπο τα τελευταία 3-4 χρόνια και οι ΠΑΣΟΚοι σε κατηγορούσαν για ξέπλυμα χρήματος της Μονής Βατοπαιδίου;

Διαβάστε το άρθρο προσεκτικά... μη σας πέσουν τα μαλλιά τόσο από τις δηλώσεις του σαλταδόρου όσο και από την προσπάθεια της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (με το γνωστό "κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν") να μας πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς, η υστέρηση εσόδων είναι συγκυριακή και από το Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν τα "κλειστά" επαγγέλματα όλα θα είναι ακόμα καλύτερα... γιατί θα μπορούμε να κάνουμε φθηνές μηνύσεις...

Προβόπουλος: «Αφήνουμε πίσω το φαύλο κύκλο»

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν καρπούς.

Μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλου, στην οποία ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο είχε νωρίτερα συνεργασία ο πρωθυπουργός.

«Κατακτήσαμε τους πρώτους στόχους που είχαμε θέσει», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υποδεχόμενος τον διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλου και πρόσθεσε ότι «οι επόμενοι στόχοι είναι η δημιουργία κλίματος ασφάλειας, σιγουριάς, κοινωνικής δικαιοσύνης και η ανάπτυξη της οικονομίας».

«Τα δημοσιονομικά έχουν τεθεί υπό έλεγχο, παρά τα όποια προβλήματα. Δημιουργούνται συνθήκες για έναν ενάρετο κύκλο στην οικονομία. Αφήνουμε πίσω το φαύλο κύκλο», ανέφερε ο Γιώργος Προβόπουλος στον πρωθυπουργό, πριν ξεκινήσει η συνεργασία τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο μεταξύ, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ως μικρή και συγκυριακή την υστέρηση στα έσοδα, ύψους 800 εκατ. ευρώ και πιστεύουν ότι δεν θα συνεχιστεί, ενώ προσθέτουν ότι το κράτος αναμένει εισπράξεις από το ΕΤΑΚ του 2009, τον ΦΜΑΠ και τα φυσικά πρόσωπα, στην εκκαθάριση των οποίων σημειώνεται μια μικρή καθυστέρηση.

Αναφορικά με τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως τα διαρθρωτικά μέτρα είναι μπροστά μας και εκτιμούν χαρακτηριστικά, ότι η κυβέρνηση προχωράει φουλ για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό πακέτο, οι κύκλοι αυτοί αναφέρουν πως τα περιθώρια είναι γνωστά, προσθέτουν δε ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο 100 εκατ. ευρώ από τα επιδόματα στο Ταμείο Αλληλεγγύης για στοχευμένες δράσεις και ρίχνοντας το βάρος στον εξορθολογισμό των κοινωνικών δαπανών σημειώνουν χαρακτηριστικά, πως το θέμα είναι το πώς διαχειρίζεσαι αυτά που δίνεις, τα οποία είναι πολλά.

Αναφορικά με τις τράπεζες, οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν πως αυτές εξήλθαν με καλά αποτελέσματα από το πρόσφατο στρες-τεστ και θεωρούν ότι εξίσου καλά θα είναι και τα αποτελέσματα του επόμενου τεστ.

Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως το κράτος θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που επιθυμεί η ΑΤΕ, αφήνοντας όμως ανοιχτό, το ύψος του ποσοστού αυτής της συμμετοχής.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έχω μια απορία:
Οι ίδιοι κύκλοι σας είπανε ότι είστε μαλάκες ή σας τον κρατάνε για έκπληξη;