29 Αυγούστου 2010

ΟΙ....ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σε δηλώσεις της η κυρία Διαμαντοπούλου είπε ότι «προχωράμε σε πολύ μεγάλες αλλαγές στην εκπαίδευση που θα φτάσουν ακόμη και σε συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις τμημάτων ΤΕΙ». Προφανώς τα λέει όλα αυτά εν όψη επικείμενου ανασχηματισμού.

Η ξεφτίλα για το εκπαιδευτικό μας σύστημα να έχουμε επιτυχόντες με βαθμό κάτω από την μονάδα(!!!!) χάλασε λίγο το προφίλ που με κόπο προσπαθεί να δημιουργήσει και προσπαθεί να δείξει στον ΓΑΠ ότι παράγει έργο.

Ξέχασε όμως ότι νόμος για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων υπάρχει από το καλοκαίρι του 2009 και θα μπορούσε ήδη να τον είχε χρησιμοποιήσει αν ήθελε.

Είναι ο νόμος ( που ψηφίστηκε στις 25/8/2009) «Ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα το Άρθρο 17 του συγκεκριμένου νόμου ορίζει τα εξής:

«Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Οικονομικών και, όταν πρόκειται για σύσταση ή κατάργηση θέσεων, και του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ) και, εκτός των περιπτώσεων ίδρυσης ΤΕΙ, και της Συνέλευσης του οικείου ΤΕΙ ,μπορεί να ιδρύονται, να καταργούνται ή να κατατέμνονται ΤΕΙ, Παραρτήματα, Σχολές ή Τμήματα ή να συγχωνεύονται ή να μετονομάζονται ΤΕΙ

Αλλά είναι γνωστό ότι κάθε υπουργός Παιδείας πρέπει απαραίτητα να συνδυάσει το όνομά του με μια μεταρρύθμιση. Ότι έκαναν οι προηγούμενοι είναι άχρηστο και πρέπει να πάει στα σκουπίδια. Γι’αυτό θα συνεχίσουμε να βλέπουμε επιτυχόντες που παρέδωσαν λευκές κόλλες.