23 Αυγούστου 2010

Όλους τους έβαλε στο χέρι ο Σάλλας... μετά την Ελευθεροτυπία δανειοδότησε και το Θέμα του παχύδερμου

Δάνειο 18 εκατ. ευρώ στο «Θέμα» από την Πειραιώς
Μετοχές, σήμα και τα έσοδα από το πρακτορείο ως εμπράγματα βάρη

Στα 18 εκατ. ευρώ, με διάρκεια αποπληρωμής τα 15 χρόνια, ανέρχεται το δάνειο που χορήγησε η Τράπεζα Πειραιώς στην ομάδα του «Θέματος». Στο «πακέτο» της δανειακής σύμβασης περιλαμβάνει το σήμα της εταιρείας, το 100% των μετοχών της «Εκδόσεις Πρώτο Θέμα» αλλά και δικαιώματα από τα έσοδα διανομής από το Πρακτορείο Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι με βάση αυτό το δάνειο έγινε εφικτή η πληρωμή για την επιστροφή του 70% των μετοχών του «Πρώτου Θέματος» από τον Γιώργο Μπόμπολα στους Θέμο Αναστασιάδη και Τάσο Καραμήτσο. Τα στοιχεία προέρχονται από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας «Εκδόσεις Πρώτο Θέμα Εκδοτική», που συνεκλήθη στις 25 Μαΐου 2010.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων (Αναστασιάδης - Καραμήτσος) της «Εκδόσεις Πρώτο Θέμα» αποφάσισε την «παροχή εμπραγμάτων εξασφαλίσεων υπέρ των εταιρειών “Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Μέσων Ενημέρωσης” και “Νέο Θέμα των Δημοσιογράφων - Εκδόσεις ΑΕ”».

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται τα εξής περιουσιακά στοιχεία: το σήμα έχει καταχωριστεί στο βιβλίο σημάτων με αριθμό 177163/2005, τα δικαιώματα διανομής από το Πρακτορείο Ευρώπη, το 100% των μετοχών της «Πρώτο Θέμα». Ακόμη προβλέπεται η σύσταση ενεχύρου στον λογαριασμό έναντι της δανείστριας Τράπεζας Πειραιώς ΑΕ μέχρι και του ποσού των 18.000.000 ευρώ για την εξασφάλιση του δανείου, που η τράπεζα πρόκειται να χορηγήσει στις εταιρείες «Νέο Θέμα των Δημοσιογράφων - Εκδόσεις ΑΕ» και «Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Μέσων Ενημέρωσης», με χρονική διάρκεια έως τις 28-5-2025.

Θυμίζουμε πως τον Ιούλιο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού συζητήθηκε η απόκτηση ελέγχου επί της εταιρείας «Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Μέσων Ενημέρωσης» από τη «Νέο Θέμα των Δημοσιογράφων Εκδόσεις».

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=57922&colid=&catid=28&dt=2010-08-22