23 Αυγούστου 2010

Η σιωπή δεν είναι καλός οιωνός, κύριε Βενιζέλο...

Μία εβδομάδα πέρασε αλλά απάντηση-γιοκ από τον υπουργό Άμυνας κ. Βενιζέλο στο πρωτοσέλιδο ερώτημά μας αν μπορούν τα πολεμικά μας αεροπλάνα όταν συμμετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ να προσεγγίζουν κοντύτερα από τα 6 ν.μ. στις ακτές των νησιών μας στο Αιγαίο. Αν ισχύουν οι περιορισμοί που έχει θέσει το ΝΑΤΟ και εξυπηρετούν πλήρως τα συμφέροντα της Τουρκίας, όπως επισημαίνει στο έγγραφό του της 12ης Απριλίου 2010 το ΑΤΑ.

Η σιωπή σας στο κρίσιμο για την εθνική κυριαρχία μας θέμα τι σημαίνει, κύριε υπουργέ; Ότι αποδεχόμαστε πως τα νησιά μας πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, όπως ζητάει η Τουρκία;

Φυσικά και δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό όμως γιατί δεν βγαίνετε, κύριε Βενιζέλο, να το δηλώσετε δημόσια προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη κι αν το έχετε θέσει στο τραπέζι του ΝΑΤΟ; Ώστε να μην μπορεί η τουρκική πλευρά να ισχυριστεί ότι «εθιμικά» έχει παγιωθεί η θέση της περί «αποστρατιωτικοποίησης και απαγόρευσης υπερπτήσεων στα συγκεκριμένα νησιά», όπως έχει κάνει το ίδιο σε πάρα πολλά θέματα και τελικά κατάφερε να χαρακτηριστούν «γκρίζες ζώνες» όπως στα Ύμια.

Η σιωπή μόνο τα σχέδια της Τουρκίας εξυπηρετεί...

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=57957&colid=&catid=37&dt=2010-08-22