12 Αυγούστου 2010

Από εν δυνάμει Πρωθυπουργός... εν δυνάμει Περιφερειάρχης... not bad...

Με συνδυασμό η Ντόρα στην περιφέρεια Κρήτης
Θα είναι η Ντόρα υποψήφια περιφερειάρχης Κρήτης;

Τελικά θα είναι ή δεν θα είναι υποψήφια περιφερειάρχης Κρήτης η Ντόρα Μπακογιάννη; Δεν ξέρω αν το αποφασίσει για να μετρήσει δυνάμεις, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο σίγουρα θα αλλάξει τα δεδομένα στην πρώτη περιφερειακή εκλογή.

Με μεγάλο χαμένο τον Γιάννη Πλακιωτάκη που θα έχει απέναντί του τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, που θα μπει ως μεγάλο φαβορί στη διαδικασία, αλλά και την πρώην υπουργό, που στον κόσμο της ΝΔ στην Κρήτη έχει μεγάλη επιρροή.

Και δεν αποκλείεται να έλθει ακόμη και τρίτος ο συνδυασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Σε μια τέτοια περίπτωση δεν βλέπω τον Πλακιωτάκη να μπαίνει τελικά στην κούρσα. Ε, να μη χρεωθεί κι ο άνθρωπος τη δεδομένη υποχώρηση κι ένα ποσοστό πολύ κάτω από το 20%.

Θυμίζω ότι με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του Οκτωβρίου, το ΠΑΣΟΚ έχει στην Κρήτη 58% και η ΝΔ 26%.
http://www.patris.gr/articles/185165?PHPSESSID=f9frjf1auh85u70mmpccmc5tb4

Δεξί Εξτρέμ: Η ΠΑΣΟΚοφυλλάδα βέβαια το λέει για να ακυρώσει τον Πλακιωτάκη, τον υποψήφιο της ΝΔ... αλλά μην είναι τόσο σίγουροι ότι αν τελικά κατέβει η Ντόρα θα πάρει από τη ΝΔ... το ξέρουν βέβαια και γι αυτό δεν σπρώχνονται οι ΠΑΣΟΚοι της Κρήτης για το ποιος θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Πάντως ένα πρώτο πρόβλημα η ΝΔ, τη διαμάχη Ηρακλείου-Χανίων η ΝΔ το ξεπέρασε κατεβάζοντας έναν "ουδέτερο" υποψήφιο από το Λασίθι... να δούμε αυτοί πως θα το ξεπεράσουν...