24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7.30 ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ: «Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

Την Τοπική Οργάνωση της ΝΔ Γουμένισσας θα επισκεφθεί σήμερα στις 6.30 το απόγευμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στις 7.30 το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου του δήμου Παιονίας.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης θα αναφερθεί στο «διαχρονικά αδικημένο από την κεντρική εξουσία» Κιλκίς και θα σταθεί στο έντονο προσφυγικό στοιχείο του ακριτικού νομού. «Για τη Μακεδονία μας, η εγκατάσταση των προσφύγων από τον Πόντο, την Ιωνία, την Ανατολική Θράκη, γέννησε μια νέα εποχή» θα πει και θα προσθέσει πως «η γενιά της Μικρασιατικής Τραγωδίας που σήκωσε το σταυρό του μαρτυρίου και έφτασε πρόσφυγας στην Ελλάδα δεν έσκυψε το κεφάλι και δεν λύγισε».

Όπως θα επισημάνει: «Οι πρόσφυγες, οι πρόγονοί μας, έφεραν μαζί τους το πιο πολύτιμο φυλακτό, μια ιστορία, ένα πολιτισμό, μια αρχοντιά, συμβάλλοντας με το φιλότιμο και την εργατικότητα τους στην ιστορική αναγέννηση της πατρίδας μας».

Μεταξύ άλλων θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στο κρατίδιο των Σκοπίων σημειώνοντας ότι «δεν είμαστε εμείς οι ένοχοι και οι πλαστογράφοι της ιστορίας. Η εθνική μας ταυτότητα, η ψυχή μας, δεν αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης. Η αξιοπρέπεια μας δεν ξεπουλιέται».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης θα τονίσει ότι ήρθε η ώρα μέσων των νέων δυνατοτήτων που παρέχει ο «Καλλικράτης» να «διεκδικήσουμε δυναμικά τους πόρους και τις ευκαιρίες που αξίζουμε και δικαιούμαστε, με στόχο να εκμεταλλευτούμε τον εύφορο κάμπο της Παιονίας, να δημιουργήσουμε υποδομές για νέες θέσεις εργασίας και να μεταμορφώσουμε την περιοχή μας σε κέντρο τουριστικής ανάπτυξης».